Sivu 1/1

Ehdota testattavaksi lehteen?

ViestiLähetetty: 22.03.2015 22:09
Kirjoittaja -karppa-
En ainakaan löytänyt tuollaista topic:a, joten ajattelin perustaa. Eli tänne voisi kirjoittaa laitteita mitä haluaisit lehteen testattavaksi. Toki jokainen ymmärtää ettei kaikkea voi saada kaikille, mutta jos maahantuojat ovat halukkaita omia tuotteita testauttamaan.

Itseä nimittäin kiinnostaisi nämä pienet vahvistimet ajavatko ne asiansa. Esimerkiksi:

http://www.autoviihde.com/hd-320-4.html

Re: Ehdota testattavaksi lehteen?

ViestiLähetetty: 22.03.2015 22:26
Kirjoittaja d-spec
Pikästä aikaa saisi vahvistintesti kyllä olla, ja etenkin verraten eri hintaluokan vahvistimia
toisiinsa äänellisesti

Re: Ehdota testattavaksi lehteen?

ViestiLähetetty: 23.03.2015 10:58
Kirjoittaja MiikaLe
Olisi mielenkiintoista lukea juttu näistä plug and play tuotteista. Vaikkapa niin, että ensin kommentit alkuperäisestä laitteistosta, sitten esim. Focalin autokohtainen sarja paikoilleen ja kuuntelu. Siihen voisi lisätä vaikka kevyen vaimennuksen ja kuunnella. Toki listaan voi sitten lisätä vielä samantyyppisen vahvistimen ja subbarin, soittimen jnejne. Kun se homma karkaa meillä harrastajilla kuitenkin lapasesta :)

Nuista vahvistumista ja subbareista on juttua ollutkin, mutta kaiutinsarjoista en muista lukeneeni.

Yksi kiinnostava uutuus pisti silmään tekniikan maailman sivuilta:

Pioneer on esitellyt ensimmäisen hvt-tekniikalla toteutetun subwooferin autokäyttöön. Hvt on lyhenne sanoista Horizontal-Vertical Transforming, ja sen takana on uudenlainen kaiutinelementin rakenne. Hvt antaa mahdollisuuden muun muassa erittäin litteän kotelon toteuttamiseen.

Puhekela ja magneetti sijaitsevat yleensä kaiutinkartion takana. Hvt-elementissä ne voidaan sijoittaa kartion vasemmalle ja oikealle puolelle. Litteiden kaiuttimien ohella rakenne mahdollistaa haitallisten värähtelyjen kumoamisen, jolloin harmoninen särö vähenee merkittävästi ja musiikki kuulostaa puhtaammalta.

Pioneer TS-WH500A on niin litteä, että sen voi sijoittaa autossa vaikka istuimen alle. Vaikka kotelon mitat ovat vain 18 x 10 x 6 cm, äänenpaine ja alarajataajuus ovat valmistajan mukaan samaa luokkaa kuin selvästi isommissa subwoofereissa.

Tiedä sitten onko tuo vain markkinamiesten puhetta...

Re: Ehdota testattavaksi lehteen?

ViestiLähetetty: 23.03.2015 22:31
Kirjoittaja Mikko Laine
Noista pienistä vaffeista on ollu joku testi hiljattain. Samoin Plug n' Play -tyyppisistä ratkasuita on ollu kans aika paljon kokeilussa.

Tuo kiinnostas todellaki, et mikä on ero perusvahvistimen ja kunnon vahvarin välillä. Sanotaan hintaluokka 200€ vs 500€ noin. Vaikka saman merkin sisälläkin.

Sit odotan kovasti testiä DLS:n tulevasta mallistosta :P

Re: Ehdota testattavaksi lehteen?

ViestiLähetetty: 05.05.2015 23:05
Kirjoittaja Janne Soilakari
Kiitokset kaikille kommenteista ja ehdotuksista! Se että en heti vastannut näihin, ei johdu välinpitämättömyydestä, vaan lähinnä siitä että toteutuspuolta jne. piti pohtia. Vahvistimien testailuja on kyselty paljon, ja nyt niitä aletaan sitten tekemään ihan tosissaan. Mittausten toteutukseen löytyi taannoin hyvä yhteistyökumppani, niin saadaan sekin puoli taas reilaan. Kesällä kun on hieman pidempi tauko, niin väännetään useampi erilainen vertailutesti varastoon.

Muutkin ideat on huomioitu. Käytännön toteutukseen vain liittyy nykyään mahdottoman usein erilaisia tekijöitä, jotka hankaloittavat asiaa. Esim. maahantuojat tuppaavat olemaan kovin nihkeitä antamaan tavaraa vertailutesteihin, joissa niitä laitetaan paremmuusjärjestykseen. Ja jos se tuote hankitaan testiin "maahantuojan ohi", niin sen jälkeen on varmasti välit poikki ko. suuntaan. Ellei se sitten voita testiä... Mutta kyllä näitä siitä huolimatta tullaan tekemään, nyt on kehitelty hiukan uusia ideoita tähänkin puoleen. Saman merkin sisäisiä vertailutestejä tulee jatkossa takuulla enemmän.

Re: Ehdota testattavaksi lehteen?

ViestiLähetetty: 06.05.2015 17:16
Kirjoittaja Timo Wirtanen
Sellainen pikku yksityiskohta tuli mieleen viime lehden soitintestejä lukiessa että: Testaaja voisi hieman näytön luettavuutta päivänvalossa. Aika monet soittimet ovat nykyään sellaisia että niistä ei saa kertakaikkiaan mitään selvää kun aurinko paistaa. Vanhat soittimet olivat paljon parempia tässä mielessä.

Re: Ehdota testattavaksi lehteen?

ViestiLähetetty: 16.02.2016 20:48
Kirjoittaja vivarenza
Oliskohan ideaa tehdä nuista erillissarjoista sellaista, kokoelma vertailua, jossa olis vertailussa monessa testissä menestyneitä malleja joita vielä saa(mm. Rainbow, sl-c6.2, DLS rc 6.2, focal ps165fx)? Ja tosiaan tuossa alle 300€ hintaluokassa. Tuonhan voisi tehdä normaalin vertailun yhteydessä, jossa olis myös nuita aikaisemmin pärjänneitä mukana. Ja onko muuten noita edullisempia flax sarjan sarjoja testattu/ollu vertailussa. Tuota 165fx.ää kun ei ole saatavana 5,25''.

Re: Ehdota testattavaksi lehteen?

ViestiLähetetty: 25.07.2017 15:30
Kirjoittaja tuomas rautio
Vertailutestiin pienikokoiset vahvistimet, kokoluokka voisi olla vaikkapa alle 150x250mm. Eikä mitään Plug and Play-malleja, vaan ihan perusvahvistimia. Tuohon löytyisi 4-kanavaiset ainakin Blamilta, DSL:ltä, Ground Zerolta ja Soundigitalilta. Ja jos pikkuisen kasvatettaisiin kokohaitaria, niin ainakin GasPro:ltakin löytyisi nelkku alle 200€ hintaluokasta mukaan otettavaksi. Ehdokkaita kenties löytyisi myös muiltakin valmistajilta. Hintahaitari toki on hieman laaja, Soundigital jää selvästi alle 200, kun taas esim. DLS:n suositushinta on 300€ huitteissa ja GZ:llakin lähempänä kolmea hunttia, kuin 250€:a. Mutta jos annettaisiin koon ratkaista, eikä niinkään hinnan.

Itsellä suunnitelmissa vaihtaa vahvistimet fyysisesti selkeästi nykyistä pienempiin ja sillä tää kiinnostus.

Re: Ehdota testattavaksi lehteen?

ViestiLähetetty: 06.02.2018 18:50
Kirjoittaja RainbowMan
Testi arvokkaammista 3-tie erillissarjoista kuten Rainbow Profi, Gladen aerospace. Lisäksi testiin Sinfonin erillissarjat.