Sivu 1/1

Vanha konkka käyttöön

ViestiLähetetty: 27.11.2017 22:56
Kirjoittaja Carlos
Onko vanhat varastossa lojuneet konkat kuinka käyttökelpoisia? Ylimääräisenä on 3 faradin konkkaa ja mietin vieläkö ne toimisi uudessa setissä? Kolme on varmasti liiankin paljon mutta jos ne vielä toimivat niin ei kai liika ole koskaan tarpeeksi...

Re: Vanha konkka käyttöön

ViestiLähetetty: 23.12.2017 22:30
Kirjoittaja tuomas rautio
Ei niissä vanhoissa kondensaattoreissa muuta ongelmaa ole, kuin mahdollinen elektrolyytin kuivaminen. Mutta jos ne nyt ei tyyliin kymmeniä vuosia vanhoja ei ole, niin todennäköisesti ovat ihan käyttökelpoisia vielä.

Tietynlaisieen laitteistoon (esim. maxboom-kisalaitteistoon) en kondensaattoreita suosittelis, niistä ei ole kuin haittaa. Tyhjenevät nopeasti ja sitten toimivat vaan eräänlaisina tulppina virtapuolella. Mutta normaaliin musiikin kuunteluun tarkoitettuun laitteistoon voivat olla ihan toimiva lisä muutenkin riittäväksi mitoitettuun virtapuoleen. Riittämätöntä virtapuolta niillä en suosittele kuitenkaan "korjaamaan". Viime vuosina suosio vaan hiipunut pienten AGM-tyypisten akkujen yleistyessä. Ja ainakin ASTM:n viimeisimpien kondensaattoritestien (muistaakseni joskus 2000-luvun lopulla viimeisin testi ollut ja 2000-luvun puolivälissä sitä edellinen, jos ei ole sitten joku uudempi vertailu mennyt itseltä ohi) perusteella laatu huonontunut.

Edit: Saivartelijoille: Nyt eletään 2010-lukua... ! ;)