Monen tuntema, kenties vanhin suomalainen autohifimerkki, autohifiliike ja maahantuoja Autostudio Oy on myyty kaikkine merkkeineen ja edustuksineen puolalaiselle Horn Distribution S.A. -yhtiölle. Itse asiassa kauppaa koski ennen kaikkea Simex Oy:tä jonka tytäryhtiö Autostudio on.

Simex Oy on suomalainen jo vuonna 1957 perustettu maahantuonti- ja tukkuyritys, joka on monien audiomerkkien maahantuoja. Simexillä on edustuksessaan lukuisia merkkejä niin kotiäänentoiston kuin autohifinkin puolelta ja laitteista tarvikkeisiin. Muun muassa Audison, Caliber, Dynamat, EMPHASER, Eton, Hertz, JL Audio, Denon, Supra ja Zenec. Lisäksi yhtiöön kuuluu siis Autostudio-autohifimerkki ja hifiliikkeet sekä autostudio.fi-verkkokauppa.

Horn Distribution on puolalainen konserni, joka toimii suoraan ja osittain tytäryhtiöiden kautta Euroopassa kaikkiaan 13 maassa (useissa Itä-Euroopan maissa, mutta myös mm. Saksassa, Sveitsissä ja Italiassa). Kyse on siis suuresta toimijasta sillä Horn Distributionilla on edustuksessa peräti 52 tuotemerkkiä! Mukana myös yllättäen Alpine-autohifituotteet.

Saa nähdä mitä tämä kaikki tarkoittaa pidemmässä juoksussa.