Erityisesti subbareistaan tunnetun jenkkimerkki Cerwin Vegan mallistossa on useita erilaisia ja hintaisia vahvistinmalleja. Niistä eräs mielenkiintoisimmista on perinteiseen AB-luokan vahvistintekniikkaan luottava 5-kanavainen CVP2500.5D. Mielenkiintoinen erityisesti siksi, että se on ominaisuuksiinsa nähden sangen edullinen. Monet myös pitävät edelleen AB-luokan vahvistimia ääneltään D-luokkalaisia parempina.

Tässä 249 euroa maksavasta vahvistimesta luvataan jatkuvaa tehoa 4 x 65 W pääkanaviin ja 1 x 185 W subbarille. Tämä 4 ohmin kuormaan. Kahden ohmin kuormaan tehoksi ilmoitetaan 4 x 85 W + 1 x 350 W. Ei siis mitään megatehoja, mutta ei se määrä ole aina tärkeintä. Joka tapauksessa teho riittää kyllä kunnon popitukseen.
AB-luokassa on tehon suhteen myös kääntöpuolensa. Tämäkin vahvistin on varustettu kahdella 40 Ampeerin sulakkeella. Virtaa siis kuluu ja sitä tarvitaan. Virtajohdon tulisi olla minimissään 8-10 mm2.

Vahvistimen säädöt ovat kattavat: Pääkanaville on säädettävät ali- ja ylipäästösuodattimet (40-400 Hz) sekä 3-asentoinen bassokorostus (0/+6/+12 dB). Subwoofer-kanavassa 40-400 Hz alipäästösuodatin ja portaattomasti (0-12 dB) säädettävä Vega Bass Boost EQ -bassokorostus. Tässä pitäisi olla mukana myös subbarin liikeradan kurissa pitävä subsonic-suodatus. Subbarikanavalle on myös kätevä tason kaukosäätöpotentiometri, jolla basson tasoa on helppo säätää suoraan kojelaudasta.

Vahvistin ei ole erityisen pieni, koska siinä käytetään perinteistä AB-luokan tekniikkaa, mutta ei mikään mahdotonkaan. Leveys 380 mm, syvyys 238 mm ja toisaalta korkeus ”vain” 57 mm. Virta- ja kaiutinliitännät sijaitsevat vahvistimen toisessa päädyssä ja rca-tulot (2+1 pr) säätöjen kanssa toisessa. Vahvistimessa on suojapiirit oikosulkua, ylikuumenemista ja ylikuormitusta vastaan. Liekö ”Bullet Proof”.

Lisätietoja ja myynti: jjhifi.fi