Saksalainen Audiotec Fischer on tunnettu integroiduilla digitaalisilla signaalinkäsittelyillä varustetuista vahvistimistaan. Uutuutena on tullut nyt Helix tuotemerkin V EIGHT DSP MK2 joka mallimerkinnän mukaisesti on päivitys V EIGHT DSP -mallista.

Ulkoisesti Helix V EIGHT DSP MK2 ei poikkea edeltäjästään muutoin, kuin sisääntuloliitäntöjen asettelun ja kannen pienen MK2 -tekstin osalta. Teknistä puolta on paranneltu mm. tehojen, häiriöetäisyyden osalta.

Helix V EIGHT DSP MK2 kykenee tuottamaan 75 watin tehon kanavaa kohden kuorman ollessa neljä ohmia ja 120 wattia kahden ohmin kuormaan, kun kaikki kanavat ovat kuormitettuna. Mikäli vahvistimessa on konfiguroitu kanavia ohjaamaan ylempiä taajuusalueita, kykenee vahvistin tuottamaan 160W piikkitehon 2 ohmiin.

Helix V EIGHT DSP MK2 sisältää 10-kanavaisen DSP-prosessorin joka käsittää mm. aikaviivesäädöt, aktiiviset jakosuotimet, tasojen säädöt vahvistimen kahdeksalle vahvistinkanavalle ja linjatasoiselle ulostuloparille.

Vahvistin toimii D-luokassa josta Helix käyttää nimitystä käyttää Pure Class GD. DSP käyttää AKM 32 -bittistä A/D ja D/A muuntimia joka toimivat 48 kHz:n näytteenottotaajuudella. A -painotettu häiriöetäisyys on analogisella sisääntulolla 102 dB ja 107 dB kun käytetään digitaalista sisääntuloa.

Laitteen toisesta päädystä löytyvät linjatasoiset sisäänmenot, kuusi paria RCA-litäntöjä, optinen SPDIF -liitäntä sekä ohjausliitäntä.  Vahvistimeen on mahdollista asentaa laajennuskortteja, jolloin sisääntuloja voidaan lisätä Bluetooth- tai USB -liitännöillä.

Ja vastakkaisesta päädystä löytyvät taasen virta- ja kaiutinliitännät. Myös linjaulostulo ja herätteen ketjutus löytyy samasta päädystä.

Käyttöjännitealue on 10,5 – 16 volttia, mutta laite sietää jännitteen notkahduksia kuuteen volttiin saakka jopa viiden sekunnin ajan. Tämä tekee siitä hyvin yhteensopivan start-stop -järjestelmän omaavien ajoneuvojen kanssa.

Audiotec Fischer