Kuka muistaa vielä HiFonicsin 1980-luvulta? Kyseessä on ennen kaikkea vahvistimistaan tunnettu saksalainen autohifimerkki, joka perustettiin 1982. Se on ollut koko ajan olemassa, mutta nyt se on tehnyt paluun Suomen markkinoille Hifikulman maahantuomana.

Yksi esimerkki HiFonicsin historiasta on järkälemäinen XX-MAXXIMUS-subbarivahvistin, joka tuottaa peräti 10 kilowatin tehon. Valmistaja kertoo kaikkia vahvistimia yhdistävän teho, laatu ja suorituskyky. Mutta löytyy HiFonicsin rosterista muitakin autohifilaitteita, kuten kaiuttimia, passiivi- ja aktiivisubbareita kotelolla ja ilman sekä digitaalisella signaaliprosessorilla ryyditettyjä prosessoreja. Eivätkä kaikki laitteet ole tietenkään samanlaisia jättimäisiä tehomyllyjä.

ZRX111A on 11-tuumainen varapyöräkoteloon tarkoitettu aktiivisubwoofer, jonka jatkuvaksi tehonkestoksi ilmoitetaan 150 wattia ja hetkelliseksi 300 wattia. Mukana tulee kaukosäädin, josta löytyy säädöt basson tasolle, alipäästösuotimelle ja vaiheelle. Hinta on 349 euroa.

Brutus BXi12BP puolestaan on kurkistusikkunalla ja sinivalkoisella led-valaistuksella ryyditetty 12 tuuman subbari bandpass-kotelossa. Jatkuvaa tehonkestoa ilmoitetaan 400 wattia ja hetkellistä 800 wattia. Impedanssi on neljä ohmia. Hintaa subbarilla on 249 euroa.

Hieman pienempää subbaria hakevalle löytyy TX8BPi, jonka elementti on 8-tuumainen. Tehonkestoksi sille kerrotaan 300/600 wattia, ja impedanssi on neljä ohmia. Hintaa pienemmällä mallilla on maltillisemmat 179 euroa.

Lisätietoja: hifikulma.fi