Musway:n uutuusmalli M12 lataa kovat piippuun DSP-vahvistimien markkinoilla.
Laitteesta löytyy peräti 12-kanavainen vahvistin ja 16-kanavainen signaaliprosessori! Tämä vetoaa luultavasti ainakin niihin hififaneihin, jotka haluavat pystyä yksilöllisesti säätämään ajoneuvossa olevan monimutkaisen kaiutinjärjestelmänsä parhaaseen mahdolliseen toistoon ja samalla pystyä ohjaamaan sitä helposti ilman monimutkaista kaapelointia tai useiden laitteiden asentamista.

Optimaalista lopputulosta varten tarvitaan laadukas sisääntulo, joka vastaanottaa äänisignaalit lähteestä. Siksi M12:ssa on suuri määrä tuloliitäntöjä. 6 paria RCA-sisääntulojen ja AUX-sisääntulon lisäksi on 12 paria high-level sisääntuloja, jotka voivat vastaanottaa kaiuttimista tulevia signaaleja. Ne kestävät merkin maahantuojan mukaan erittäin suurta 20 voltin kuormaa, ja niitä voidaan käyttää jopa silloin, kun ajoneuvoon on jo asennettu monimutkainen tehdasjärjestelmä. Syötetyt high-level signaalit on luonnollisesti suojattu EPS:llä, jotta diagnostiikkajärjestelmässä ei tapahdu virheitä. Optinen PCM-sisääntulo 192 kHz:n ja 24 bitin taajuudella on saatavilla ”On Top” hifi-intoilijoille. Lisävarusteena saatava BTS-HD-dongle mahdollistaa HD-äänen suoratoiston aptX-koodekkien kautta (576 kBits, 24 bittiä, 48 kHz). Vaikka huippuluokan prosessori tuottaa 12 kanavaa vahvistettuna, DSP tarjoaa myös 4 vapaasti konfiguroitavissa olevaa RCA- esivahvistinlähtöä. Nämä voidaan määrittää ulkoisiin tarkoituksiin ja ne avaavat monia laajennusvaihtoehtoja. Tämä tarkoittaa, että DSP:n suorituskykyyn voidaan liittää lisävahvistimia, esimerkiksi tehokkaita monovahvistimia, jotka soveltuvat paremmin esimerkiksi subwooferien ohjaamiseen. Muswayn monoblokit ONE600 tai ONE1000 soveltuvat tähän erityisen hyvin. Näillä voidaan optimaalisesti ajaa myös Mercedeksen ja BMW:n jalkatilojen ja penkinalus bassoja. M12:n sydän on Analog Devices®:n ADAU1452-prosessori, joka on arvostettu alan harrastajien piireissä. Helppokäyttöisen PC-ohjelmiston avulla se voidaan konfiguroida täydellisesti ja reaaliaikaisesti USB:n kautta. Lisävarusteena saatavan BTA2-donglen avulla DSP:tä voidaan ohjata myös uudella ”Tunest”-sovelluksella iOS- tai Android-älypuhelimilla.

Laitteen RMS-tehoksi ilmoitetaan neljän ohmin kuormalla 85 wattia per kanava. Kanavaparit ovat myös sillattavissa, jolloin saadaan peräti 6 x 240 W RMS @ 4 ohm. Vahvistimen mitat ovat tehoihin ja muihin ominaisuuksiin nähden erittäin kompaktit, 340 x 171,5 x 48 mm. Suositushintaa löytyy 1299 euroa. Käy tsekkaamassa lisää Hifitalon nettisivuilta ja katso myös tuotesivulta löytyvä säätösoftan latauslinkki.

Lisätietoja: Hifitalo, 0440 – 553 595, www.hifitalo.fi

Lataa esite: https://audiodesign.de/assets/musway-ger.pdf​