Audison SR -sarjan vahvistimet ovat edenneet nyt kolmanteen sukupolveen jotka tarjoavat edelleen erinomaista suorituskykyä ja kattavat ominaisuudet autoäänentoiston harrastajille kohtuuhintaan.

Sarjaan kuuluu neljä vahvistinta, joissa yhdistyvät vaikuttava teho ja asennusystävälliset ominaisuudet jotka tekevät niistä näin ollen houkuttelevan ratkaisun erilaisiin tarpeisiin. Audison SR-vahvistinsarja koostuu kahdesta nelikanavaisesta, yhdestä viisikanavaisesta sekä yhdestä monopäätteestä.

Nelikanavaisista pienempi, SR 4.300 on kanavakohtaiselta teholtaan 85 wattia neljään ohmiin ja 130 wattia kahteen ohmiin. Kanavaparit voidaan sillata jolloin tehoa saadaan 250 wattia sillattua kanavaparia kohden. Tehokkaampi nelikanavainen SR 4.500 antaa vastaavasti 130 wattia neljään ohmiin ja 220 wattia kahteen ohmiin. Kaksikanavaiseksi sillattuna tehoa saadaankin jo 450 wattia kanavaa kohden. Molempia nelikanavaisia on mahdollista käyttää myös kolmekanavaisina, jolloin käyttömahdollisuudet lisääntyvät.

SR 5.600 on viisikanavainen jonka neljä pääkanavaa antavat 75 wattia neljään ohmiin ja 115 wattia kahteen ohmiin. Subwooferkanava antaa 310 wattia neljään ohmiin ja vaikuttavat 550 wattia kahden ohmin kuormaan. Myös tämän viisikanavaisen saa kytkettyä kolmikanavaiseksi ja tällöin sillatuista pääkanavista saadaan 2 x 230 W 4 ohmin kuormaan subwooferkanavan antotehon pysyessä samana kuin viisikanavaiseksi kytkettynäkin.

SR -mallisarjan monopääte kantaa mallimerkintää SR 1.500 ja tehoa tästä helposti A4 -kokoiselle paperille mahtuvasta ja reilun parin kilon painoisesta vahvistimesta irtoaa 500 wattia neljään ohmiin, 800 wattia kahteen ohmiin ja täysi kilowatti yhden ohmin kuormaan.

Vahvistimen suunnittelun ja ominaisuuksien kohokohdat

Audisonin uudet SR -sarjan vahvistimet perustuvat puristettuihin ja koneistettuihin alumiinisiin jäähdytyselementteihin joiden lämmönluovutuskyky poistaa jäähdytystuulettimen tarpeen. Tällä minimoidaan myös mahdollisten häiriöiden synty ja estetään roskien pääsy vahvistimeen.

Kaikki neljä vahvistinta käyttävät Audisonin ADT:ksi kutsumaa D-luokan teknologiaa. Huomionarvoista on, että taajuusvastemääritys on 10 Hz – 35 kHz toleranssilla -1,5 dB, joka on lähes oktaavin laajempi verrattuna useimpiin muihin markkinoilla oleviin D -luokan malleihin.

Vahvistimien liitännät on koottu yhdelle sivulle ja sulakkeet ovat vahvistimen päädyssä. Ohjekirjan mukaan virtaliittimiin saa 10 mm² kaapelin ja kaiutinliitäntöihin voidaan käyttää maksimissaan 6 mm² paksuista kaapelia. Linjatasoisen RCA -liitännän lisäksi vahvistimiin voi syöttää myös kaiutintasoista signaalia. Kätevänä ominaisuutena 4-kanavaisissa ja monopäätteessä on linjalähtö joka toimii myös kaiutintasoisten sisäänmenojen ollessa kytkettynä. SR 5.600 ja SR 1.500 malleissa on lisäksi liitin valinnaista VCR-S1 subwoofer -tasonsäädintä varten. Ohjauksen avulla käyttäjät voivat säätää subwooferin tasoa -20 – +6 dB.

Vahvistimien säätimet sijaitsevat vahvistimen päällä suojakannen alla ja niihin on helppo päästä käsiksi vahvistimen ollessa asennettuna. Molemmassa nelikanavaisessa on säädettävät yli-/alipäästösuotimet 20 – 3.2 kHz (12 db / Oct). Viisikanavaisessa säätöjä on kanavaparin 1 ylipäästö 50 – 5 kHz (12 dB / Oct) ja kanavaparin 2 kaistanpäästö jossa ylipäästä 50 – 500 Hz (12 dB / Oct) ja alipäästö 50 – 5 kHz (12 dB / Oct). Näiden neljän pääkanavan suotimet voi myös ohittaa. Subwoofer -kanavalle alipäästö 50 – 500 Hz (24 dB / Oct) ja subsonic (on/off) 25 Hz ( 24 dB / Oct) ja samanlaiset säädöt löytyvät monopäätteestäkin. Suositushinnat 249,90 – 349,90 €

Valmistajan sivut: Audison.eu
Maahantuoja: Simex Oy