AUTOSOUND digilehti (=verkossa luettava digitaalinen näköislehti) on luettavissa kaikilla laitealustoilla ja lehti on ladattavissa erikseen myös pdf-tiedostona offline-lukua varten.

Pääkirjoitus
Tuoteuutiset
EMMA Finland tiedottaa!
Kuukauden kuunnelluimmat

ESITTELYSSÄ:

Aleks Gontarin Jaguar X-Type 2.0TDi ’08
Jaguar ei ole se aivan tyypillisin alusta, kun aletaan rakentaa mittavampaa äänentoistojärjestelmää autoon.

Jesse Nikkisen Seat Ibiza 1.9 TDi ’03
Nikkisen Jessen tyylikäs ja tehokas Seat Ibiza on toiminut ennen hifiautoksi valjastusta Time Attack -kilpurina.

Ari Mäkitalon Volvo 940 ’92
Lyhenne OEM tulee sanoista “Original Equipment Manufacturer” ja tarkoittaa käsitteenä rakentelutapaa, jossa pyritään käyttämään kyseisen merkin alkuperäisiä osia. Ari Mäkitalon isolla mitalla viritelty ja hifistelty Volvo 940 on kokenut rajujakin muutoksia, mutta vahva ”volvomaisuus” on silti haluttu säilyttää mukana.

KOKEILUSSA JA TESTISSÄ:

Stetsom Vulcan 5000 monovahvistin
Brasilialaisen Stetsomin uudet Vulcan sarjan päätteet ovat saapuneet Suomeen. Edelliset mallit eivät kuuluneet maahantuontiohjelmaan. Näistä uusista on saatavissa 5000 W ja 8000 W mallit sekä kummastakin sekä yhden ohmin ja kahden ohmin versiot. Toistaiseksi vahvistimet ovat tutustumistarjouksessa ja 5000 watin koneen hinnaksi on mätkäisty hyvin edulliselta kuulostava 499 euroa. Toimitus päätti selvittää, mitä tällä rahalla saa.

TIETOA JA TAITOA:

RCA-kaapeloinnin ABC
RCA-liittimillä varustetut analogiset signaalikaapelit ovat edelleen yksi signaalinsiirron peruskulmakivi. Tässä teoria-artikkelissa kertaamme RCA-kaapeloinnin perusteet ja kerromme lyhyen reseptin omien kaapelien valmistukseen.

AutoSound projekti:  Volvo V70 ’13 – OSA 1.
Siitä onkin aikaa, kun viimeksi on ollut täysin blankko hifiaihio tallissa. Modernimman auton väyläjärjestelmät ja virtavahdit saattavat tuoda mukanaan melkoisia haasteita.
Kuinka nykypäivän autoja voidaan ylipäänsä hifistellä vanhaan malliin vai voidaanko ollenkaan? Siitä otetaan nyt selvää tässä uudessa projektisarjassamme!

Suoratoistopalvelut Spotify, Tidal ja Deezer puntarissa
Yhä useampi harrastaja käyttää musiikin kuunteluun jotain suoratoistopalvelua. Syynä on palvelun kuin palvelun tarjoama valtava musiikkimäärä ja siihen suhteutettuna koh-
tuullinen kuukausimaksu. Mutta millaisia suosituimmat palvelut ovat äänenlaadultaan?

Sensuroimaton Viljamaa – Osa 8.
Kukaan ei ole voinut välttyä kuulemasta koronaepidemiasta, eikä kukaan tule välttymään sen seurauksilta. En nyt tarkoita varsinaista tartuntaa, enkä myöskään wc-paperin loppumista kaupoista.  Tarkoitan välillisiä seurauksia, lähinnä taloudellisia vaikutuksia.

Jonnet ei muista Osa 8.
Kaikki autohifiä vähänkään tosissaan harrastaneet tietävät, miten haastavaa on saavuttaa toimiva stereokuva auton sisällä.
Erityisen haastavan siitä tekee kuitenkin auton sisätilojen pieni koko. Tuohon tilaan kun pitäisi saada loihdittua konserttisalin tunnelmaa ja auton äärilaitojen katoamista tilallisesti.

Kisaraportti:SQC Club Wintercup 2020
SQC Club Finland järjesti jo perinteeksi muodostuvassa olevan talvikilpailun nyt kolmatta kertaa peräkkäin. Tapahtumapaikkana oli tällä kertaa Lappeenranta, tarkalleen ottaen Kauppakeskus Iso-Kristiinan parkkihalli. AutoSound kävi ottamassa maistiaiset kansainvälisestä tunnelmasta!