AUTOSOUND digilehti (=verkossa luettava digitaalinen näköislehti) on luettavissa kaikilla laitealustoilla ja lehti on ladattavissa erikseen myös pdf-tiedostona offline-lukua varten.

TÄSSÄ NUMEROSSA MM:


ESITTELYSSÄ:

Aki Tittosen Toyota Corolla T-Sport ’04
Tittosen Akin Corolla on esitelty AutoSound-lehdessä useita kertoja ennenkin. Auto oli taannoin mukana ”Miksei se toimi” -juttusarjassammekin. Tuon artikkelin jälkeen setti saatiin toimimaan, mutta ongelmat eivät suinkaan jääneet silti siihen. Kesä 2020 meni uusien haasteiden kanssa painittaessa, mutta syksyn finaalikilpailuihin Corolla saatiin jälleen rokkaamaan. Lopputuloksena oli hopeasija kovatasoisessa Master Unlimited-luokassa.

Jonne Oravisjärven VW Golf 2.0 GTD ’14
Jonne Oravisjärvi on pitkänlinjan autohifi- ja autoharrastaja, jonka menopelejä olemme esitelleet lehtemme sivuilla aikaisemminkin. Miehen viimeisin EMMA:n kilpailuissakin esiintynyt kulkine on rakennettu puhtaasti OEM-hengessä, niin että pelkkää ohjaamoa katsomalla ei äänentoistoparannuksista näy jälkeäkään! 

Teemu Ekolan BMW E60 2.0 ’06
Tutustuimme Nokialla vaikuttavan Teemu Ekolan Bemarin hifisettiin jo muutama vuosi sitten, kun mies oli juuri käynyt pokkaamassa autoäänentoiston EM-kisoista SQ S-Cat 4000 € -luokan mestaruuden. Auto on säilynyt tuon jälkeen samana, mutta hifisetti on rakennettu melko lailla täysin uusiksi. Ja myös ykköspokaalien rivistö Teemun autotallin seinällä on saanut jatkoa, uusin pytty on viime syksyltä Master Unlimitedista.


KOKEILUSSA JA TESTISSÄ:

Massive Audio FC 6.3 kolmitie-erillissarja
Massive Audion hyvinkin asiallisen oloinen 3-tie erillissarja kustantaa ulkonäköönsä suhteutettuna yllättävän vähän. Setin suositushinta on karvan vajaat 300 euroa. Otimme sarjan kuunteluun ja tutkimme saadaanko rahalle vastinetta.

Matalarakenteinen BLAM RS10 subbarielementti
On matalarakenteisia subwooferelementtejä, ja sitten on todella matalarakenteisia subwooferelementtejä. Ranskalaisen BLAM:n uusi kymppituumainen RS10 menee 66 millin asennussyvyydellään heittämällä jälkimmäiseen kategoriaan.


TIETOA JA TAITOA:

Rakennetaan Matrix-tuenta valmisbassokoteloon!
Aina äänenparannus ei vaadi kovinkaan kummoisia fyysisiä ponnisteluja. Siihen riittää, kun muokkaa jo valmiita käytössä olevia komponentteja järkevällä tavalla. Tässä artikkelissa esittelemme tavan, millä valmisbassokotelon äänenlaatu nostetaan uudelle tasolle Matrix-tuennan avulla.

AutoSound projekti:  Volvo V70 ’13 – OSA 7
On aika näpertää johdotuksen yhteydessä myöhemmäksi jääneet kaiutinkaapelit. Väsäillään samalla tavaratilan asennusalustaa sekä etuakun johdotus. Johtotehtävät jatkuvat siis!

Sensuroimaton Viljamaa – Osa 14.
Viimekertainen positiivinen juttu oli kuulemma mukavaa vaihtelua, joten yritän nytkin pysytellä parhaani mukaan positiivisena. Ainakin täällä etelässä kevät on voittanut talven. Viimeinkin. Lumet sulivat, valo on lisääntynyt ja kesä saapuu. Päivien lämmetessä lasikuituhommissa alkaa paras sesonki. Perinteinen polyesterihartsi suorastaan löyhkää ja löyhkä tarttuu hanakasti kaikkeen, joten mikä sen mukavampaa kuin päästä laminoimaan ulkotiloihin.

Jonnet ei muista Osa 14.
Autohifi ei olisi lajina niin mielenkiintoinen, ellei meillä olisi matkan varrella ollut niin monia inspiraation lähteitä. Niitä kuuluisia hifipioneereja, jotka jo kauan sitten tekivät asennuksia muita shokeeraavalla tavalla. Yksi merkittävimmistä heistä on nykyään ruotsalaistunut Christian Broman.


Ja muut vakiopalstat:

Pääkirjoitus
Tuoteuutiset
EMMA Finland tiedottaa!
Kuukauden kuunnelluimmat
Tulossa seuraavassa numerossa