AUTOSOUND digilehti (=verkossa luettava digitaalinen näköislehti) on luettavissa kaikilla laitealustoilla ja lehti on ladattavissa erikseen myös pdf-tiedostona offline-lukua varten.

TÄSSÄ NUMEROSSA:

SUURVERTAILU: Pienet ja hieman suuremmatkin aktiivisubwooferit
Subbari autoon, virrat akulle, signaali soittimesta, ja jo lähtee. Vertailussa erilaisia plug-and-play-aktiivisubbareita pieneen ja isompaankin bassonnälkään. Eli subbareita penkin alle, varapyöräkoteloon tai miksei myös konttiinkin. Jättitestissä 13 enemmän tai merkittävästi vähemmän kompaktia aktiivisubbaria.
Mukana: Ampire Active9-SQ, Audio System US08 ACTIVE, Audio System SUBFRAME M10 FLAT ACTIVE EVO, Audio System R12 FLAT ACTIVE EVO G, Audison APBX8AS2, CERWIN-VEGA! VPAS12, CERWIN-VEGA! VPAS12ST, Eton USB10, Ground Zero GZCS 10SUB-ACT, Ground Zero GZIB 30BR-ACT, JL Audio ACP208LG-W3v3, MTX RTP12x2, Pioneer TS-WX130DA

Bluetooth ABC ja miksei myös autoon?
Langatonta bluetooth-yhteyttä käytetään pääasiassa musiikin kuunteluun puhelimesta kuulokkeilla tai bluetooth-kaiuttimilla. Yhtälailla musaa voidaan siirtää suoraan autostereoihin. Monelle bluetooth onkin sinänsä tuttu juttu, mutta paneudutaan aiheeseen hieman syvemmälle.

RAPORTTI: EMMA finaali 2022 Salzburg
Kahden vuoden tauon jälkeen päästiin jälleen kisaamaan EMMA:n EM-finaalit. Suomalaiset osallistujat olivat onnistuneet virittämään laitteistonsa huippukuntoon.

HISTORIAA: Rokkari eli Rockford Fosgate
Jenkkimerkki Rockford Fosgate eli tuttavallisemmin Rokkari on monella tavalla eräs autohifin merkittävämpiä brändejä ja laitevalmistajia. Lisäksi Rokkari oli vahva vaikuttaja autohifikilpailujen syntymisessä.

Audison B-CON -HiRes-bluetooth-vastaanotin
Audison B-CON on pätevä HiRes-tasoinen LDAC-bluetooth-vastaanotin autokäyttöön ja miksei myös kotiin.

Tuplasti Voltteja ja nuppi tutisemaan
Rekoissa, linja-autoissa, monissa työkoneissa ja muissa 24 voltin laitteissa tulee toisinaan palava tarve kunnon poppivehkeille. Audio Systemin valikoimista niitä löytyy!

TIETOA & TAITOA: Mitä ääni on ja kuinka sen kuulemme Osa 2 – Opi kuuntelemaan
Opimme juttusarjan edellisessä osassa, mitä ääni on ja miten se välittyy korvan kautta aivoihin. Nyt kerromme, miten kuuloa voi harjaannuttaa tarkemmaksi ja analyyttisemmaksi arvioimaan äänentoiston laatua. Esittelemme myös siihen tarkoitukseen laaditun ohjelman.

Rockford fosgate Prime R2-750X5 5-kanavainen autovahvistin
Hienovaraisin tapa päivittää auton äänentoistojärjestelmä on hankkia alkuperäistä laadukkaammat kaiuttimet ja vahvistin soittimen kaveriksi. Rockford Fosgate Prime R2- 750×5 tarjoaa tehoa ja kanavia useimmille riittävästi.

KOKEILUSSA edullinen Aerki-akkutyökalusarja
Edullinen, mutta kelpo akkukonesarja asennushommiin ja vaikka subbarikotelon rakentamiseen. Kokeilussa peräti 8-osainen Aekir-merkkinen setti kahdella akulla alle 250 euron. Oliko laitteista mihinkään?

TIETOA & TAITOA: Subbarille pitää olla oikea kotelo
Subwoofer-elementti tarvitsee toimiakseen kotelon. Kotelolla on suuri vaikutus ja merkitys subwooferin toimintaan ja ääneen. Kotelo ei siis voi olla millainen tahansa mikä mieleen tulee tai jostain vain ostettu, vaan sen pitää olla sopiva juuri kyseiselle merkille ja mallille sekä käyttötarkoitukseensa. Kotelon suunnittelu on myös mielenkiintoista. Jutussa perusteista, paramtereistä, erilaista koteloista, niiden eroista ja suunniteluohjelmia ja -palveluita.

JA TIETENKIN TUTUT VAKIOPALSTAT:
Uutisia, uusia tuotteita ja vähän muutakin eli ajankohtaiset asiat ja uudet tuotteet.
EMMA tiedottaa: Emma Finlandin asioita kisaajille ja kisoista kiinnostuneille.
Ja vielä levyarviot.

Tulossa seuraavassa numerossa:
Tämä on aina lehden luetuin sivu eli hyvää jaksaa odottaa.