AUTOSOUND digilehti (=verkossa luettava digitaalinen näköislehti) on luettavissa kaikilla laitealustoilla ja lehti on ladattavissa erikseen myös pdf-tiedostona offline-lukua varten.

Tässä numerossa:

AUTOESITTELYT

Rasmus Kaivosen Citroen Saxo 1,6 VTS ’00
EMMA:n kisakenttien nestori eli Kyösti Rakkolan ja Jami Skoun vanha kilparatsu, Citroen Saxo, koki uuden tulemisen nuoren tulokkaan kanssa.
EMMA:n Entry -luokkaan ilmoittautunut kolmetoistavuotias Rasmus Kaivonen lähti rohkeasti vanhojen partojen sekaan kisaamaan.

Aarne Aholan ja Henriikka Veneskosken Ford S-Max 1.6 TDCi ’14
Tampereella asuva pariskunta Aarne Ahola ja Henriikka Veneskoski tekevät työkseen ajoneuvoverhoiluja.
Nämä ”suutarit” eroavat siinä mielessä vanhasta sananparresta että heidän perheautostaan – tai ”perhehelvetistä”, kuten he itse ajokkiaan kutsuvat – löytyy kenkäpari poikineen, eli aivan uskomattoman kokonaisvaltaisesti uusiksi rakennettu sisusta. Unohtamatta tietenkään keskiraskasta hifikattaustakaan!

Pauli Matalamäen Mercedes-Benz C 180 ’94
Turkulainen Pauli Matalamäki on ammattimainen YouTuben sisällöntuottaja, jonka kanava Paulin Pelivideot on jo pidempään ollut varsin hyvässä nosteessa ”Suomituben” skenessä.
Tänä kesänä Paulin tuottama monipuolinen sisältö on laajentunut hieman myös autohifin suuntaan!


LAITTEET

Hybrid Audio Legatia L2SE ja Unity U2 -laajakaistaelementit
Hybrid Audio Legatia L2SE ja Unity U2 ovat mielenkiintoinen pari vertailtavaksi. Ne ovat rungon kooltaan identtisiä, ja osa tärkeimmistä komponenteista näyttäisi olevan samoja, mutta myös merkittäviä eroja löytyy runsaasti.

DD Audion DSI-2 -signaaliprosessori
Yhdysvaltalainen DD Audio on tunnettu monipuolisesta valikoimastaan erilaisia autolaitteitta. Varsinkin järeät subwooferit ovat yritykset erityistä osaamista. Otimme esittelyyn ja käyttötestiin yrityksen uuden, DSI-2 mallimerkintää kantavan digitaalisen signaaliprosessorin lisävarusteineen.

Alpine PWD-X5 -aktiivisubwoofer/DSP-vahvistin
Alpine PWD-X5 voitti tänä syksynä EISA:n tunnustuspalkinnon kategoriassa ”auton älykäs päivitysratkaisu”. Tämä monesti vähän ympäripyöreä nimike sopii kyseiselle laitteelle poikkeuksellisen hyvin, sillä PWD-X5 todellakin päivittää auton perustasoisen hifijärjestelmän aivan nextille levelille!


TIETOA JA MUUTA

Tiukkaa teoriaa vaiheen merkityksestä äänentoistossa
Vaiheen kääntö, vaihevirhe, vaiheen sovittaminen… Näitä käsitteitä kuulee jatkuvasti kun puhutaan autohifilaitteiston säätämisestä. Mitä vaihe terminä oikeasti tarkoittaa ja miten se eroaa esimerkiksi viiveestä? Muun muassa näistä asioista otamme tässä todella tiukkaa teoriaa sisältävässä artikkelissa selvää!

Jonnet ei muista Osa 5.
Aikana, jolloin DSP laitteita ei käytännössä vielä ollut olemassakaan, käytettiin kaiutinelementtien eri etäisyyksistä johtuvaan viivetarpeeseen toisenlaista ideaa, nimittäin suoranaista fyysistä etäisyyttä. Oman aikansa innovatiivista keksintöä nimitettiin sijaintipaikkojensa mukaan kick-paneeleiksi, sillä ne sijaitsivat useimmiten auton etujalkatilojen sivustoissa.

Sensuroimaton Viljamaa – Osa 5.
Näin pieneksi harrastajakunnaksi autohifikenttä jakautuu yllättävän monimuotoisiin alalajeihin. Viime numerossa käsittelin osaa näistä ja nyt seuraa jatkoa.
LUKUOHJE HERKKÄTUNTEISILLE: Anna mennä, lue ja loukkaannu! Vedä oikein kunnon herneet!

2019-2020 EISA-PALKITUT
EISA (Expert Imaging and Sound Association) on vuonna 1982 perustettu järjestö, jonka asiantuntijajäseninä ovat äänentoisto-, kuvantoisto- ja kamera-alan erikoislehdet 20 Euroopan maasta. EISAn asiantuntijajäsenet valitsevat vuosittain audio, video ja kamera tuoteryhmistä testeissä ja tutkimuksissa parhaaksi katsomansa – EISA Awards -kunniamainintaan oikeuttavat tuotteet

VAKIOPALSTAT

– Pääkirjoitus
– EMMA Finland tiedottaa
– Tuoteuutiset
– Kuukauden kuunneltavimmat
– Tulossa seuraavassa numerossa