AUTOSOUND digilehti (=verkossa luettava digitaalinen näköislehti) on luettavissa kaikilla laitealustoilla ja lehti on ladattavissa erikseen myös pdf-tiedostona offline-lukua varten.

TÄSSÄ NUMEROSSA MM:


ESITTELYSSÄ:

Tommy Hakolan BMW E46 330 ’02
EMMA:n autohifikilpailujen päätuomarinakin tunnetuksi tulleen Tommy Hakolan oma harrastuslaite, eli 2002 vuosimallin BMW E46 kätkee sisälleen todella poikkeuksellisen laadukkaan äänentoistokattauksen. Jopa kotihifin puolelta lainatuista komponenteista rakennettu highend-setti soi erittäin miellyttävästi ja suorastaan pakottaa jatkamaan kuuntelua aina vain uusilla äänitteillä.

BMW  F90 M5 ’18
Tämän esittelyn kohteena toimii parin vuoden ikäinen F90-korimallin BMW M5. Lähes 800 hevosvoimaiseksi viritelty superauto murahtaa todella rajusti kun kaasupoljinta liikutetaan lattian suuntaan. Vaikka äänimaailma onkin jo itsessään huikea, matkustusmukavuus kaipaa pakoputkiston rähinän lisäksi myös laadukasta äänentoistoa.

Jamppa ja Jenni Sampon Lexus LS400 ’98
Sampolandian uusin tulokas on 98-vuosimallin Lexus LS400. Tämän auton kohdalla hifistely on vielä aikalailla kesken, lähinnä tavaratilaan on lastattu vastaavanlainen – siis litralleen identtinen – bassosetti kuin Avensiksessa, mutta muuten laitteisto on se, joka autossa oli edellisen omistajan jäljiltä ostohetkellä.

2020-2021 EISA VOITTAJAT
EISA (Expert Imaging and Sound Association) asiantuntijajäsenet ovat jälleen valinneet testeissä ja tutkimuksissa parhaaksi katsomansa – EISA Awards -kunniamainintaan oikeuttavat viihde-elektroniikka tuotteet. Tuoteryhminä hifilaitteet, televisiot, kotiteatterilaitteet, mobiilituotteet ja kamerat. Nyt esittelyssä kaikki InCarEntertainment-luokan tuotteet.


RAPORTTI:

EMMA FINLAND SM-FINAALIT 2020
EMMA Finlandin autohifin SM-finaalit pidettiin Kalajoella syyskuun 19. ja 20. päivä.
Autoja ja kilpailusuorituksia oli tällä kertaa ennätysmäärä johtuen vallitsevan maailmantilanteen aiheuttamasta kilpailukauden myöhäisestä aloituksesta. Finaaleihin saivat osallistua kaikki, joilla oli vähintään yksi osakilpailu alla eli kaikkiaan 68 ajoneuvoa mitteli suomenmestaruuksista. Luvassa siis hyvää soundia ja kovia painelukuja romua unohtamatta!


KOKEILUSSA JA TESTISSÄ:

Kaiutinkaapelit – Eroja vai ei?
Kaiutinkaapeleiden vaikutus ääneen on ollut ja on edelleen eräs kiistellyimmistä aiheista. Osa kuulee eroja, osa ei, ja mittauksillakaan ei oikein tunnuta saavan selvyyttä asiaan. Mistä tässä on oikein sitten kyse? Kannattaako kaapeleihin satsata ollenkaan ja jos jotain, niin kuinka paljon?


TIETOA JA TAITOA:

Jokamiehen keskiäänikotelot lasikuidusta
Yksi autohifin mielenkiintoisimmista haasteista on rakentaa jotain uniikkia, jonka valmistamiseen ei tarvita superkalliita työkaluja, eikä materiaaleja. Tällaiset niin sanotut custom-osat eivät vaadi oikeastaan juurikaan muuta, kuin idean miten aloittaa, ja hiukan kärsivällisyyttä saattaa ne loppuun asti. Tässä artikkelissa esittelemme miten syntyy jokamiehen keskiäänikotelot lasikuidusta.

AutoSound projekti:  Volvo V70 ’13 – OSA 4
Virtajärjestelmän huolellinen suunnittelu ja johdotus ovat erittäin tärkeä osa projektissa. Sähköä tarvitaan ja sen saanti on taattava. Muuten tuloksena voi olla huonoa suorituskykyä tai jopa laitteistorikkoja.

Sensuroimaton Viljamaa – Osa 11.
Vuoden 2020 tapahtumat jäävät mieleen monin tavoin – valitettavasti suurin osa vain niiden peruuttamisen vuoksi. Koronavouhkaus tappoi suurimman osan yleisötapahtumista ja seuraavaksi se tappaa tapahtumia järjestävät organisaatiot.

Jonnet ei muista Osa 11.
Aika ajoin maailmaan putkahtelee keksintöjä, joiden olemassa olo rikkoo perinteisiä käsityksiä, tai muuttaa mielikuvaa jo olemassa olevista ilmiöistä. Yksi pysyvimmistä on kuitenkin jo pitkään ollut dynaaminen kaiutinelementti ja sen rakenne. Monet valmistaja ovat kuitenkin yrittäneet muuttaa sen suoranaista toimintaperiaatetta kehittämällä tuotteita, joiden toiminta jäljittelee dynaamista kaiutinelementtiä, mutta joiden suorituskyky on uudella tasolla. Yksi tällaisista oli aikoinaan maailmaa järisyttänyt Phoenix Goldin Cyclone spiraalisubwoofer.


Ja muut vakiopalstat:

Pääkirjoitus
Tuoteuutiset
EMMA Finland tiedottaa!
Kuukauden kuunnelluimmat
Tulossa seuraavassa numerossa