TÄSSÄ NUMEROSSA:

AUTOESITTELYT

– Timo ja Lauri Rankosen Mazda 323 HB ’91. RBros Back in Business! Vuonna 1994 sai alkunsa suomalainen autohifilegenda, kun tuleva diplomi-insinööri Timo Rankonen osti kulkupelikseen hatchback-mallisen Mazda 323:n. Kisakentillä liki voittamattomaksi kohonneen auton kehitysvaiheet – etenkin viimeisin Euroopan mestaruuteen yltänyt kokoonpano – ovat vielä tänäkin päivänä varttuneempien harrastajien muistissa. Nyt oli korkea aika kaivaa tämä upea laite naftaliinista ja laittaa se sointikuntoon nuoremman polven harrastajienkin ihasteltavaksi!

– Jarkko Saukonojan Peugeot 206 ”W2C” World to Conquest ’99. Kuusi Suomenmestaruutta neljän vuoden sisällä, kaksi EM-voittoa ja kolmena vuonna peräkkäin koko EMMA Finlandin finaalien paras äänenlaatu ja paras asennus. Hyvät naiset ja herrat, tämä auto on VOITTAMATON!

– Joni Hirvosen Renault Megane ”Widemon” ’97. Lahdessa autohifiasentamoa pitävä Joni Hirvonen lähtee metsästämään tämän syksyn finaaleihin EMMA:n Suomenmestaruutta superleveän hifi-Meganensa kanssa. Viime vuonna oli tyytyminen tiukasti 2. sijaan, mutta keväällä pidetyissä EM-kilpailuissa auto rankattiin kuitenkin hienosti luokkansa parhaaksi!

KOKEILUSSA

– Parivertailussa DSP-vahvistimet: Helix P SIX DSP ja Mosconi D2 80.6 DSP. Monipuolinen DSP ja kuusi tehokasta vahvistinkanavaa? Huippulaadulla ja yksissä kuorissa? Eipä ole enää tekemätön paikka! Mosconin ja Helixin uutuudet vastaavat kumpikin haasteeseen hyvällä menestyksellä, mutta onko näistä jompikumpi yksin kukkulan kuningas?

– Klassikkohifiä esittelyssä OSA 11: Alto Mobile – Aikaansa edellä! Alto Mobile kohautti autohifimaailmaa vuosituhannen alussa julkaisemalla melkoisen mielenkiintoisia laitteita kohtuullisella hintalapulla. Merkin prosessorit olivat todella monipuolisia ja pitivät sisällään ominaisuuksia joita ei tahdo löytää tänäkään päivänä edes huippuluokan laitteista. D-luokan kokoäänialueen päätteet Alto Mobile esitteli luultavasti ensimmäisenä maailmassa. Näitä laitteita rantautui Suomeenkin pari erää ja muutama kampe on päätynyt Tampereelle Samuli Rahikaisen kaappiin. AutoSound otti laitteet esittelyyn.

TIETOA

– EISA Awards 2015 – 2016. EISA (European Imaging and Sound Association) on vuonna 1982 perustettu järjestö, jonka asiantuntijajäseninä ovat äänentoisto-, kuvantoisto- ja kamera-alan erikoislehdet 20 Euroopan maasta. EISAn asiantuntijajäsenet valitsevat vuosittain audio, video ja kamera tuoteryhmistä testeissä ja tutkimuksissa parhaaksi katsomansa – EISA Awards -kunniamainintaan oikeuttavat tuotteet. Tämän vuoden voittajien esittelyt löydät tästä numerosta!

– Esittelyssä asentamot OSA 5. Car Design Petri Sainio Ylöjärvi! Jo reilun kymmenen vuoden ajan Tampereen lähellä Ylöjärvellä toiminut Car Design Petri Sainio tarjoaa autohifiasennus- ja ikkunantummennuspalveluja. Myös erilaisiin teippaushommiin löytyy vankka ammattitaito. Kävimme jututtamassa Petriä ja tutustumassa hänen yritykseensä.

AUTOSOUND 100. SPECIAL

– Omat hifini ajalta jolloin AutoSound syntyi! Nyt kun tätä lehteäkin on takana jo sata numeroa, tajuaa kunnolla että autohifi-nimisen lajin parissa on tullut vietettyä aikaa yli puolet elämästä! Muistellaanpas juhlanumeron kunniaksi vähän vanhoja ja kaivetaan päätoimittajan arkistojen kätköistä nippu haalistuneita valokuvia, jotka palauttavat elävästi mieleen kultaisen 90-luvun lopun.

– Vanha muistelee: Eka kerta kisoissa! AutoSound-lehteä on julkaistu jo yli 15 vuoden ja tarkalleen sadan ilmestyneen numeron ajan. Kuitenkin jo ennen lehtemme syntyäkin Suomessa harrastettiin ja kisattiin autohifin puitteissa erittäin aktiivisesti. Avustajamme Osku Hirvonen muistelee millaista autohifikisaaminen oli melkein 20 vuotta sitten!

– Autohifistin päättymätön juhla-tarina – Kisatiimin perustajaiset! Hämärtyvä kesäilta leikittelee kiiltäväkylkisillä autoilla käyttäen taidokkaasti avukseen kellertäviä hiljalleen syttyviä katuvaloja. Toinen toistaan upeampien menopelien lasimaiset pinnat täyttyvät ympäröivän kaupungin houkuttelevasta neonvalomerestä. McDonaldsin valokyltin keltainen M-kirjain peilautuu kauniisti oman tummapintaisen Mersun vastavahatusta konepellistä. On jälleen aika kokoontua alkavan perjantai-illan ajelua varten tuttuakin tutummalle parkkipaikalle. Automaattilaatikko vaihtaa sulavasti pienempää vaihdetta, kun saavun pelipaikalle ihailevien katseiden saattelemana. Autohifin kuningas on palannut!

VAKIOPALSTAT

– Uutisia maailmalta

– Tuoteuutiset

– Yritysesittelyssä näkyvästi esillä oleva maahantuontiyritys AudioImport!

– Wanhat Gurut: Autohifikauppias ja kisalegenda Pasi Kalliojärvi!

– Arskan Hifit: Arska ja Repa muistelevat menneitä!

– Kuukauden kuunneltavimmat CD-levyt

– Markkinapalsta