Tässä numerossa:

RAPORTIT:

Westcoast Motor Show & EMMA Finland finaalit 2016
Mustasaaressa Vaasan kupeess sijaitseva Botniahalli sai jo toistamiseen toimia EMMA Finlandin finaalikilpailujen näyttämönä. 24. ja 25. syyskuuta järjestetyn Westcoast Motor Show -autonäyttelyn yhteydessä pidetty kauden päätöskilpailu keräsi mukavasti osallistujia, eikä yllätyksiltäkään vältytty!

MaxBOOM-finaalit Oulussa 10.-11.9.2016
MaxBOOM-finaalit järjestettiin perinteisesti Hifi & Tuning Show’n yhteydessä Oulussa. Hötsin rento ja hieman boheemi ilmapiiri sopii MaxBOOM-finaaleille erinomaisesti. Pääosin ulkoisesti viimeistelemättömät autot eivät sopisi liian sliipatun autonäyttelyn habitukseen. MaxBOOM-finaaleihin kerääntyi kilpailemaan 37 autokuntaa.


AUTOT:

Miika Kurosen Subaru Forester STI ’04
Tohmajärvellä Pohjois-Karjalassa asuva Miika Kuronen on EMMA-kisoista tuttu kaveri, jonka hifiharrastus on viimevuosina ollut kovasti äänenlaatupainotteinen. Miikan uusin projekti on valkoinen Subaru Forester STI, jonka reilut 300 hevosvoimaa kehittävä moottori liikauttaa hifistin nopeasti kisakentille. Auto on rakennettu muun muassa japanilaisen Bewithin laitteilla EMMA:n hintarajoitettuun SQ M-Cat 5000 € -luokkaan, tavoitteena paras mahdollinen äänenlaatu.

Jani Uutun Volkswagen Passat Variant ’11
EMMA:n kilpailuihin osallistuneille on nimi Jani Uuttu hyvin tuttu. Vähäeleinen autohifisti on monena vuonna voittanut parhaan asennustuomarin tittelin tarkkana, mutta reiluna tuomarina. Kun Jani rakentaa omaa projektiaan, silloin ideoiden ja toteutuksen lopputulos on jotain, mitä käytetään monissa talleissa talven inspiraationa.

Aki Tittosen Toyota Corolla T-Sport ’04
Suurena kebabin ystävänä tunnettu Aki Tittonen päätti usean vuoden autohifittömän elämän jälkeen tehdä paluun kilpakentille. Asiat ovat kuitenkin reilun 8 vuoden aikana muuttuneet melkoisesti. Tässä autoesittelyssä käymme läpi Akin Corollan vaiheita turkulaisen omakotitalon autotallista EMMA Finlandin finaalikilpailuihin.

MaxBOOM Semi Unlimited Punto – OSA 3.
AutoSoundin projekti-Punto kykeni saalistamaan MaxBOOM-fi naaleista Semi UNL 3500W-luokan Suomen mestaruuden. Sitä ennen ehti tapahtua paljon, mikä ei ehtinyt mukaan edelliseen jaksoon. Etuovien kaiutinasennuksiin aika ei riittänyt vieläkään.


KOKEILUT:

AutoStudion Reference-sarjan päivitetyt vahvistimet 30th Anniversary ja REF1500.1 MKII
AutoStudio on yksi kotimaisista autohifi alan menestystarinoista. Viime vuosina erityisesti sen Reference-sarjan päätteet ovat olleet harrastajien keskuudessa suosittuja, tarjoten asiallisen suorituskyvyn edulliseen hintaan. Nyt AutoStudio tuo markkinoille 30-vuotisen taipaleensa kunniaksi päivitetyn monopäätteen sekä erityisen 30th Anniversary -erikoismallin suositusta 4-kanavaisesta.

Kenwoodin EISA-voittaja despisoitin DDX5016BT
Kenwoodin 2-DIN soittimet erottuvat massasta tarjoamalla paljon ominaisuuksia kohtalaisen edullisesti. Perinteisesti halvalla ei saa hyvää, mutta arvostetun EISA-palkinnon voittaminen antaa aina luvan odottaa laadukasta tuotetta, hintalapusta huolimatta. Kenwood DDX5016 palkittiin EISAn toimesta 2016 vuoden ohjelmalähteenä.

B2 Audio HNC6.1 -erillissarja
Tanskalaisen B2 Audion slogani on ”Sweet like danish”. Merkin mallisto näyttää kieltämättä hyvinkin kiinnostavalta. AutoSound otti selkoa miten makeaa soundia 200 euron hintaluokan 2-tie-erillissarja tarjoaa.


UUSINTAKUUNTELUT:

Focus Acoustics Black 8D2 MK6+
Kokeilin viime numerossa Focus Acousticsin uutta 8″ kokoista Black-sarjan bassoa. Elementti oli saadun ohjeistuksen mukaan pyritty koteloimaan mahdollisimman pieneen tilavuuteen ja tämä kostautui todella korkealle viritetyn refleksikotelon kohdalla varsin omituisena soundina. Nyt on revanssin aika optimikokoisessa kotelossa.

Diamond Audio DE124
Diamond Audion elementti oli mukana kesäkuun numeroon tekemässämme laajassa 12-tuumaisten subbarien vertailutestissä. Elementti oli koteloitu selkeästi vastoin valmistajan ohjeistusta, jonka lisäksi se oli kaikesta päätellen myös varsin heikosti sisäänajettu. Tuomio oli tuolloin tyly, mutta ansaittu. Syy heikkoon tulokseen ei kuitenkaan selvästikään ollut elementissä itsessään, joten se saa vielä toisen yrityksen.


Merkkiesittelyssä italialainen Hertz
Hertz merkkinä juhlii kohta 20-vuotispäiviään, mutta tuntuu silti kohtalaisen tuoreelta tulokkaalta autohifimarkkinoilla. Ehkä tunne tulee siitä, että Hertz elää tällä hetkellä varsin voimakasta nousukautta. Tuotteet ovat laadukkaita, mallisto kattava ja maahantuoja panostaa merkin näkyvyyteen sekä saatavuuteen.