EISA eli Expert Imaging and Sound Association on jälleen valinnut parhaat tuotteet edustamistaan eri tuoteryhmistä.

EISA eli Expert Imaging and Sound Association on yli 50:stä kamera-, kotiteatteri-, hifi-, autohifi- ja mobiilialan erikoislehdestä ja/tai verkkojulkaisusta muodostuva asiantuntijaorganisaatio.

EISAn jäsenistä (yleensä päätoimittajat) koostuvat eri tuoteryhmien asiantuntijaryhmät (= Expert Groups) valitsevat EISA Awards-voittajat vuoden aikana testaamistaan parhaista tuotteista.

Suurin osa lehdistä on Euroopasta, mutta jäseniä myös Australiasta, Japanista ja Yhdysvalloista. Suomessa jäseninä ovat Autosound-lehti (In-Car Electronics), Hifimaailma (Hifi / Home Theater Audio) sekä Kamera-lehti (Photography). Autosound on ollut EISA-jäsen vuodesta 2005 saakka.


Viime vuosina on tuotteissa ollut jossain määrin turbulenssia erityisesti autohifipuolella. Ala on alkanut pirstoutumaan yhä enemmän. Tarkoittaen ennen kaikkea monien isojen merkkien hiljaiseloa etenkin ohjelmalähdepuolella, mutta myös uusien merkkien syntymistä, mutta tässä vain tietyille markkina-alueille. Niin sanottujen ”aitojen” laitevalmistajien määräkin on pienentynyt. Moni merkki teettää omat tuotteensa samoissa tehtaissa kuin monet muutkin, eri merkillä vain. Se ei tietenkään tarkoita, että tuotteet olisivat identtisiä, vaikka jopa samalta näyttäisivätkin. Tuotteiden saatavuus saattaa myös rajoittua vain tiettyihin maihin. EISA taas toimii lähes maailmanlaajuisesti. Olemmekin jopa ehdottaneet, että EISA voisi palkita tuotteita myös maanosittain tai jopa kansallisella tasolla.

Tämä alan keskittyminen ja pirstaloituminen näkyi tämän vuoden valinnoissa muun muassa siten, että ohjelmalähteitä ei ollut ja osittain samat tutut merkit ovat toistuvasti mukana ja nyt esimerkiksi Ground Zerokin sai jo useamman palkinnon. Valinnoissa korostuvat myös pääosin malliston kalliimmat tuotteet. Toivottavaa olisi saada mukaan enemmän myös niin sanottuja Best Buy -tuotteita.

Ei tämä tietenkään valintoja ja tuotteita huonoksi tee, mutta jättää valintojen ulkopuolelle paljon edullisia ja myös pienempiä merkkejä.
Tänä vuonna mukana valinnassa oli myös uusia tuoteryhmiä, kuten kojelautakamerat (ovat erityisesti manner-Euroopassa suosittuja) ja matkailuautojen äänentoistolaitteet. Tämä kuten myös venelaitteiden segmentti on voimakkaasti kasvava. Tänä vuonna palkittiin myös auton OEM- eli vakiolaitteisto. Tässä toki hieman perus-Nissania arvokkaammassa luokassa.

Tässä sekä videoesittely että tuotekohtaiset esittelyt autopuolen eli ICE- (In-Car-Electronics) tuoteryhmän EISA Awards -voittajat sekä jutun lopulla myös listaus kaikista muiden tuoteryhmien EISA Awards -voittajista.EISA 2022–2023 AUTOSUBWOOFER:
Hertz MPS 250 S2/S4

Hyvä bassotoisto pienestä tilasta on monen autohifistin unelma. Siitä on myös kyse Hertzin MPS 250 S2/S4:ssä. Tämä 10-tuuman, kahden tai neljän ohmin versiona saatava, subwoofer pystyy tuottamaan tehokkaan, syvän ja tarkan bassotoiston poikkeuksellisen pienissä koteloissa (alkaen aina 14 litran suljetusta kotelosta). Tämä on mahdollista tarkasti määriteltyjen parametrien, kuusikerroksisen äänikelan, AIR (Air Intercooling Revolution) -tekniikan, pitkän liikeradan ja FEA-mallinnetun magneettirakenteen ansiosta – Ja vaikka kaiuttimen syvyys on vain 82,6 millimetriä. Hertz MPS 250 tarjoaa luokassaan poikkeuksellinen hyvän toiston jo hyvin pienessä kotelossa.

Edustaja Suomessa: Simex Oy


EISA 2022–2023 AUTOKAIUTINSARJA:
Ground Zero GZ ULTRA T-30 + GZ ULTRA K-165

Etsitkö huippuluokan erilliskaiuttimia ilman kompromisseja? Ground Zero GZ ULTRA T-30 -diskantit yhdessä GZ ULTRA K-165 -basso-keskiäänten kanssa tarjoavat tämän hetken edistyksellisintä kaiutintekniikkaa. 30-millisellä GZ ULTRA T-30 diskantilla on poikkeuksellisen laaja toistoalue (aina 1–26 kHz) ja erittäin alhainen särö. Referenssitason GZ ULTRA K-165 -basso-keskiäänielementissä on erittäin kevyt hiilifleece-sandwich-kartio, tehokas ja tarkka neodymium-moottori yhdistettynä upeaan alumiinirunkoon. Yhdessä kaiuttimet tuottavat elävän, tarkan ja poikkeuksellisen luonnollisen toiston. Nämä ovat parhaat erilliskaiuttimet, kun musiikki on kaikkein tärkeintä.

Edustaja Suomessa: Audioimport Group​


EISA 2022–2023 AUTOVAHVISTIN
Helix P SIX DSP ULTIMATE

Etsitkö korkealaatuista ja tehokasta all-in-one-vahvistinta auton audiojärjestelmän ohjaamiseen ja ominaisuuksia sen hienosäätämiseen? Helix P SIX Ultimate on upea 6-kanavainen vahvistin, jossa on sisäänrakennettu täysverinen 12-kanavainen digitaalinen signaaliprosessori. Se on täydellinen vahvistin hifiharrastajalle, joka etsii yhden laitteen ratkaisua, mutta silti huippuluokan vahvistinta koko järjestelmän ohjaamiseen. Oli sitten kyseessä auton jälkiasennus- tai alkuperäiset kaiuttimet. Ylimääräiset DSP-kanavat mahdollistavat myös audiojärjestelmän laajentamisen. Helix P SIX Ultimate on myös tehokas: 120 wattia neljän ja 230 wattia kahden ohmin kuormaan. D-luokan vahvistimella on erittäin korkea hyötysuhde Helixin edistyksellisen virtalähteen ansiosta. Myös DSP-prosessori on luokassaan parhaita. Helix P SIX Ultimate on luokassaan tämän hetken kehittynein D-luokan autovahvistin.

Edustaja Suomessa: Audioimport Group​


EISA 2022–2023 AUTON DSP-PROSESSORI
ESX QL812SP

Digitaalinen äänenkäsittely ja prosessointi on nykyään oikeastaan enemmän sääntö kuin poikkeus, kun puhutaan huippuluokan autohifistä – ESX QL812SP on taas tämän hetken monipuolisin ja edistynein 12-kanavainen DSP. 32-bittinen prosessointi, Analog Devices™ ADAU1452 Dual 2 x 32 Bit -prosessori ja 32-bittinen AKM Velvet Sound™ Series 5 -muunnin antavat tarvittavan tehon 31-kaistaiselle taajuuskorjaimelle laitteen jokaiselle 12 kanavalle, ja kaikille muille toiminnoille poikkeuksellisella resoluutiolla, teholla äänenlaadulla. Laitteen Expert Mode mahdollistaa kanavien ryhmittelemisen Staging EQ -taajuuskorjauksella ja stereo-kanavien käsittelyn samanaikaisesti täydellisen stereokuvan saavuttamiseksi. Bluetooth 5.0 mahdollistaa korkealuokkaisen langattoman toiston ja myös laitteen säätämisen Android-sovelluksen kautta. ESX QL812SP on hintaluokassaan tämän hetken paras DSP.

Edustaja Suomessa: Hifitalo


EISA 2022–2023 AUTOÄÄNENTOISTON PREMIUM-PÄIVITYS
AUDISON AF M12.14 bit

Kun auto on premium-luokkaa, äänentoiston oletetaan olevan vähintään samaa tasoa. Valitettavasti näin ei useinkaan ole. Audison AF M12-14 bit on tähän ratkaisu. Kompakti, korkealaatuinen all-in-one-yksikkö sisältää edistyneen Analog Devices™ ADAU1467 DSP:n, jossa de-EQ-, de-Time- ja de-Phase-käsittelyt puhdistavat ja suoristavat auton OEM-audiojärjestelmän alkuperäisen, usein monella tavalla muokatun signaalin. Sen jälkeen ääni säädetään uudelleen sopimaan parhaalla mahdollisella tavalla auton alkuperäisille tai myös jälkiasennuskaiuttimille. Ja vahvistetaan edelleen peräti 12 x 60-wattisella, tarvittaessa siltakytkettävällä, kaksoisvirtalähteellä varustetulla D-luokan vahvistimella. DSP:tä ohjaa tehokas Audisonin bit Drive -ohjelmistoalusta. Kaiken kaikkiaan Audison AF M12.14 bit on täydellinen ratkaisu premium-luokan auton äänentoiston premium-päivitykseen.

Edustaja Suomessa: Simex Oy


EISA 2022–2023 AUTOHIFI HIGHEND-TUOTE
Ground Zero GZ ULTRA A-2

Ground Zero GZ ULTRA A-2 -vahvistin on suunniteltu highend-tuotteeksi ilman kompromisseja. 2-kanavainen, kaksoismono, AB-luokan vahvistin hifiharrastajalle, joka vaatii vain parasta mahdollista suorituskykyä ja äänentoistoa. Valmistettu parhaista korkealaatuisista komponenteista mahdollisimman minimalistisella tavalla. Jopa potentiometrit on korvattu kiinteillä vastuksilla. Säädettävä bias äänen hienosäätöä varten ja jopa valinnainen vesijäähdytys lämpötilan pitämiseksi mahdollisimman optimaalisena. Ground Zero GZ ULTRA A-2 -vahvistin on suunniteltu highend-tuotteeksi ilman kompromisseja. 2-kanavainen, kaksoismono, AB-luokan vahvistin hifiharrastajalle, joka vaatii vain parasta mahdollista suorituskykyä ja äänentoistoa. Valmistettu parhaista korkealaatuisista komponenteista mahdollisimman minimalistisella tavalla. Jopa potentiometrit on korvattu kiinteillä vastuksilla. Säädettävä bias äänen hienosäätöä varten ja jopa valinnainen vesijäähdytys lämpötilan pitämiseksi mahdollisimman optimaalisena. GZ ULTRA A-2:n ääni on poikkeuksellisen neutraali, avoin ja tasapainoinen. Entä riittääkö teho? Sitä ei tarvitse edes kysyä. Vahvistin, joka todellakin täyttää määritteen high-end.

Edustaja Suomessa: Audioimport Group​


EISA 2022–2023 AUTOHIFI DSP-OHJELMISTO
DSP PC-Tool 5 by Audiotec Fischer

Digitaalisessa maailmassa signaaliprosessoreja ohjataan ohjelmistoilla, ja – kuten tietokoneissa – DSP-ohjelmistoa voidaan päivittää suorituskyvyn parantamiseksi ja uusien ominaisuuksien lisäämiseksi. Audiotec Fisher DSP PC-Tool 5 on edistyksellinen ja monipuolinen DSP-ohjelmisto auton audiojärjestelmän analysointiin, mittaukseen ja digitaaliseen signaalinkäsittelyyn. TuneEQ säätää taajuuskorjaimen haluttuihin referenssikäyriin automaattisesti. Laitteessa myös automaattinen aikaviiveen säätö ja analysointi. Intuitiivinen käyttöliittymä tekee ohjelmistosta helppokäyttöisen. DSP PC-Tool 5 toimii kaikissa Audiotec Fischerin nykyisissä DSP-prosessoreissa ja DSP-vahvistimissa, mukaan lukien merkit Helix, Brax ja Match.
Parasta on, että ohjelmisto on täysin ilmainen.

Edustaja Suomessa: Audioimport Group​


EISA 2022–2023 AUTON KOJELAUTAKAMERA
Nextbase 622GW

Nextbase 622GW on todiste siitä, että laadukas kojelautakamera voi tehdä paljon muutakin kuin vain tallentaa videota. 4K-kuvan lisäksi Nextbasen huippumallissa on kuvanvakain, joka takaa erinomaiset yksityiskohdat auton liikkuessa, Extreme Weather Mode optimaalisen suorituskyvyn huonoissa sääolosuhteissa ja Enhanced Night Vision myös hämärässä. 622GW:n valvontatoiminto antaa mielenrauhaa, kun auto on pysäköitynä (kun lisävarusteena myös takakamera), ja laite sisältää automaattisen hätäpuhelutoiminnon ja maailman ensimmäisen What3words-järjestelmän, joka paikantaa ajoneuvon sijainnin jopa kolmen metrin tarkkuudella. Monipuolinen ja silti kohtuuhintainen Nextbase 622GW on paljon enemmän kuin pelkkä kojelautakamera.

Edustaja Suomessa: Nextbase.eu


EISA 2022–2023 MATKAILUAUTON AUTOHIFI-RATKAISU
Eton UG FIAT SUB 6A

Mitä pidempi matka, sitä enemmän arvostat korkealaatuista audiojärjestelmää. Varsinkin matkailuautojen kanssa matkustaessa. Tämä tarkoittaa ainakin hyviä kaiuttimia, mutta mielellään myös erillistä subwooferia, jotta saadaan vahva ja kiinteä bassotoisto. Eton UG FIAT SUB 6A on tähän helppo ratkaisu: erittäin kompakti, helposti asennettava aktiivisubwoofer Fiat Ducato 8:aan ja vastaaviin matkailuautoihin. Se mahtuu kojelaudan alle, aivan mukitelineiden alle. Subwoofer on lähes näkymätön. Pienestä koostaan huolimatta suljetussa kotelossa oleva 6,5 tuuman bassokaiutin, jota ohjaa 100 watin vahvistin, tuottaa luokassaan alas ulottuvan, laadukkaan ja voimakkaan bassotoiston.

Edustaja Suomessa: Simex Oy


EISA 2022–2023 AUTON PREMIUM OEM-LAITTEISTO
Maserati Grecale with Sonus faber High Premium Audio System

Maserati Grecale on yksi markkinoiden hienoimmista ja tyylikkäimmistä katumaastureista, ja autossa, jossa täydellisyys on vakiona, myös äänentoiston on vastattava tätä tasoa. Tämän on mahdollistanut yhteistyö italialaisen huippuluokan kaiutinmerkin, Sonus faberin kanssa. Grecalen High Premium -äänijärjestelmä sisältää 21 kaiutinta. Mukaan lukien upeat “silkkiääniset” silkkikalottidiskantit. Kaiuttimia ohjataan 1285 watin D-luokan kaksois-DSP-vahvistimella. Järjestelmässä on kaksi valittavaa äänitilaa: Reference ja Extrema sekä erikseen 3D-surround-tilaääni. Nämä antavat mahdollisuuden säätää äänen juuri oman maun mukaiseksi. Autoon integroitu Sonus faberin sovellus tekee käytöstä helppoa ja intuitiivista. Näin nautitaan huippuluokan äänentoistosta ja musiikista myös tien päällä.

Edustaja Suomessa: Luxury Collection


TÄSSÄ VIELÄ LISTAUS MUIDEN TUOTERYHMIEN EISA AWARDS 2022–2023 VOITTAJISTA

Hi-Fi Expert Group

EISA FLOORSTANDING LOUDSPEAKERS
Paradigm Founder 120H
EISA WIRELESS FLOORSTANDING LOUDSPEAKERS
KEF LS60 Wireless
EISA WIRELESS ON-WALL LOUDSPEAKERS
System Audio legend 7.2 silverback
EISA ALL-IN-ONE LOUDSPEAKER
Sonus faber Omnia
EISA HIGH-END STEREO SYSTEM
MOON Voice 22 & ACE
EISA BEST VALUE WIRELESS LOUDSPEAKERS
SVS Prime Wireless Pro Powered Speakers
EISA HEADPHONE SYSTEM
EarMen CH-Amp, Tradutto & Staccato
EISA STREAMING AMPLIFIER
Roksan Attessa Streaming Amplifier
EISA SMART AMPLIFIER
Marantz Model 40n
EISA BEST VALUE STEREO SYSTEM
Denon PMA-900HNE & DCD-900NE
EISA STEREO SYSTEM
Rotel RA-6000 & DT-6000
EISA VINYL SYSTEM
Pro-Ject X2 B & Phono Box S3 B
EISA TURNTABLE
Thorens TD 1500
EISA BEST VALUE TURNTABLE
Argon Audio TT-4
EISA DAC
Musical Fidelity M6x DAC
EISA STREAMER
Primare NP5 Prisma MK2
EISA HEADPHONE AMPLIFIER
Ferrum Audio OOR
EISA HIGH-END HEADPHONES
Meze Audio Elite

Combined Award with Home Theatre Audio Expert Group
EISA POWER AMPLIFIER
Primare A35.8

Combined Award with Mobile Devices Expert Group
EISA MOBILE DAC
iFi Audio xDSD Gryphon

Combined Award with Home Theatre Audio Expert Group
EISA LOUDSPEAKER SERIES
Perlisten S Series


Home Theatre Audio Expert Group

EISA COMPACT SOUNDBAR
Polk Audio MagniFi Mini AX
EISA HIGH-END SOUNDBAR
Devialet Dione
EISA BEST BUY SOUNDBAR
TCL C935U
EISA HOME THEATRE SOLUTION
Loewe klang system
EISA INTEGRATED SOUNDBAR
Philips Fidelio FB1
EISA HOME THEATRE SOUNDBAR
Hisense U5120GW
EISA HOME THEATRE PROCESSOR
Anthem AVM 90
EISA HOME THEATRE AMPLIFIER
Trinnov Amplitude16
EISA HOME THEATRE AV RECEIVER
Denon AVR-X1700H
EISA HOME THEATRE SUBWOOFER
Perlisten D215s

Combined Award with Hi-Fi Expert Group
EISA POWER AMPLIFIER
Primare A35.8
EISA LOUDSPEAKER SERIES
Perlisten S Series

Combined Award with Home Theatre Video & Display Expert Group
EISA MEDIA PLAYER
Zidoo NEO S


Home Theatre Video & Display Expert Group

EISA PREMIUM MINI LED TV
TCL 65C835
EISA HOME THEATRE TV
Philips 65OLED+937
EISA BEST BUY OLED TV
Philips 55OLED807
EISA BEST BUY LCD TV
TCL 55C735
EISA FAMILY TV
Philips 55PUS8807
EISA PREMIUM LCD TV
Hisense 65U8HQ
EISA PREMIUM OLED TV
Sony XR-65A95K
EISA GAMING TV
LG OLED42C2
EISA GAMING PROJECTOR
BenQ X3000i
EISA UST PROJECTOR
XGIMI AURA
EISA HOME THEATRE PROJECTOR
Epson EH-LS12000B
EISA MEDIA PLAYER
Zidoo NEO S

Combined Award with Mobile Devices Expert Group
EISA MOBILE PROJECTOR
Philips GoPix 1


Mobile Devices Expert Group

EISA ADVANCED SMARTPHONE
OPPO Find X5 Pro
EISA BEST BUY SMARTPHONE
Honor 70
EISA MULTIMEDIA SMARTPHONE
Sony Xperia 1 IV
EISA SMARTWATCH
Huawei Watch GT 3 Pro
EISA WIRELESS HEADPHONES
Sony WH-1000XM5
EISA MOBILE SPEAKER
JBL Flip 6
EISA IN-EAR HEADPHONES
OPPO Enco X2
EISA TABLET INNOVATION
TCL NXTPAPER 10s

Combined Award with Home Theatre Video & Display Expert Group
EISA MOBILE PROJECTOR
Philips GoPix 1

Combined Award with Hi-Fi Expert Group
EISA MOBILE DAC
iFi Audio xDSD Gryphon


Photography Expert Group

EISA CAMERA OF THE YEAR
Nikon Z 9
EISA MICRO FOUR THIRDS CAMERA
OM System OM-1
EISA APS-C CAMERA
Canon EOS R7
EISA FULL-FRAME CAMERA
Sony Alpha 7 IV
EISA BEST BUY CAMERA
Fujifilm X-T30 II
EISA PROFESSIONAL CAMERA
Canon EOS R3
EISA VLOGGING CAMERA 2022-2023
Sony ZV-E10
EISA PHOTO/VIDEO CAMERA
Panasonic Lumix DC-GH6
EISA LENS OF THE YEAR
Sony FE 24-70mm F2.8 GM II
EISA MACRO LENS
Nikon NIKKOR Z MC 105mm F2.8 VR S
EISA MANUAL LENS
Laowa 90mm F2.8 2x Ultra Macro APO
EISA PHOTO/VIDEO WIDE ANGLE ZOOM LENS
Sony FE PZ 16-35mm F4 G
EISA PHOTO/VIDEO ZOOM LENS
Panasonic Leica DG Vario-Summilux 25-50mm F1.7 ASPH
EISA PROFESSIONAL TELEPHOTO LENS
Nikon NIKKOR Z 400mm F2.8 TC VR S
EISA STANDARD LENS
Fujifilm FUJINON XF33mm F1.4 R LM WR
EISA STANDARD ZOOM LENS
Tamron 28-75mm F/2.8 Di III VXD G2
EISA SUPERZOOM LENS
SIGMA 150-600mm F5-6.3 DG DN OS | Sports
EISA TELEPHOTO LENS
Nikon NIKKOR Z 800mm F6.3 VR S
EISA TELEPHOTO ZOOM LENS
Sony FE 70-200mm F2.8 GM OSS II
EISA TRAVEL ZOOM LENS
Tamron 18-300mm F/3.5-6.3 Di III-A VC VXD
EISA WIDE ANGLE LENS
SIGMA 20mm F2 DG DN | Contemporary
EISA ZOOM LENS
Tamron 35-150mm F/2-2.8 Di III VXD

Combined Award with Mobile Expert Group
EISA MULTIMEDIA SMARTPHONE
Sony Xperia 1 IV


Lisätietoja ja esittelyt kaikista voittajista löytyvät EISAn verkkosivuilta: eisa.eu