EISA (Expert Imaging and Sound Association) on vuonna 1982 perustettu maailman laajuinen äänentoisto-, kuvantoisto- ja kamera-alan erikoislehtien järjestö. Jäseninä 61 lehteä 29 maasta.

EISAn asiantuntijajäsenet ovat jälleen valinneet testeissä ja tutkimuksissa parhaaksi katsomansa – EISA Awards -kunniamainintaan oikeuttavat tuotteet. Tuotteet, jotka on tarkkaan testattu ja tutkittu. Vain nämä tuotteet ovat oikeutettuja kantamaan ”EISA Award Best Product” -logoa. Logoa, josta on muodostunut EISAn yli 30 vuoden olemassaolon aikana eräs alansa ehdottomasti tunnetuimmista ja arvostetuimmista palkinnoista, niin kuluttajien kuin asiantuntijoidenkin parissa. EISA Award Best Product -tuotteet edustavat tuoteryhmänsä ja hintaluokkansa huippua. EISA Award Best Product -tuote on aina hyvä ja luotettava valinta. Suomessa EISAn jäseninä ovat AutoSound-lehti, Hifimaailma ja Kamera-lehti.

Tässä esittelyssä kaikki IN-CAR-tuoteryhmän EISA Awards 2020-2021 palkitut tuotteet ja lopussa luettelo kaikista palkituista tuotteista.


EISA BEST PRODUCT 2020-2021
AUTON OHJELMALÄHDE
KENWOOD DMX9720XDS

Tämä ohjelmalähde tarjoaa kaiken. KENWOODIN DMX9720XDS yhdistää käyttäjäystävälliset ominaisuudet korkealuokkaiseen designiin ja premium-luokan äänenlaatuun. Sen 10,1-tuumaisessa heijastamattomassa HD-kosketusnäytössä on intuitiivinen, kustomoitavissa oleva käyttöliittymä, joka toimii portaalina laitteen lukuisiin toimintoihin, joihin lukeutuvat muun muassa langattomat Apple Carplay ja Android Auto, kahden älypuhelimen kytkentämahdollisuus ja tuki neljälle kameralle, joilla saat täyden 360-asteen katselukulman. Ääniominaisuuksiin kuuluvat esimerkiksi tuki korkearesoluutioisille audiotiedostoille kuten FLAC ja DSD, LDAC-striimaus Bluetooth 5.1:n yli sekä DAB+ radio. HDMI- ja USB-sisääntulot hoitavat HD-videon. Tämä ohjelmalähde on täydellinen ajokumppani autoviihdettä rakastaville ihmisille.

Lisätietoa ja maahantuoja: One-Pro Oy, P. 09-231 500 50, Linkki >>


EISA BEST PRODUCT 2020-2021
AUTON SIGNAALIPROSESSORI
Helix DSP ULTRA

Helixin DSP-valikoiman lippulaivamalli on suunniteltu premium-tason asennuksiin. Siinä kiteytyy voimakas prosessointiteho ja täydellinen kontrolli. Kaksinkertainen 64-bittinen DSP-arkkitehtuuri kykenee yli 2,4 miljardiin laskutoimitukseen sekunnissa yhdessä Asahi Kasein 32-bittisten ADC:n ja DAC:n kanssa ja hoitaa tämän Helix DSP Ultran sisääntulevat signaalit analogisista sisääntuloista samoin kuin optisista tai koaksiaalisista digitaalisisääntuloista ja syöttää ne ulos jopa 12 kanavaan. Tämän tehokkaimman mahdollisen raudan kanssa yhteistyössä on softapaketti, joka antaa käyttäjälle mahdollisuuden räätälöidä signaalia omien mieltymystensä mukaan. Tämän mahdollistavat kustomoitavissa oleva jakosuodin, aikaviivekorjaus ja taajuuskorjain, sekä toimintamoodit, joilla voidaan laajentaa äänikenttää, selkeyttää ääntä ja käyttää Helixin innovatiivista virtuaalikanavaprosessointia (Virtual Channel Processing).

Lisätietoa ja maahantuoja: AI Group, P. 0207-699 860, Linkki >>


EISA BEST PRODUCT 2020-2021
AUTON ”BEST BUY” SIGNAALIPROSESSORI
Ground Zero GZDSP 4-8XII

Digitaaliset signaaliprosessorit ovat tärkeä, lähes välttämätön komponentti kun halutaan kun parantaa autoon tehdasasenteista äänentoistoa. Ground Zero GZDSP 4-8XII on kohtuuhintainen, mutta silti laadukas ja erittäin monipuolinen väline tähän tehtävään. Sen prosessointiteho on peräisin kahdesta Analog Devicesin Sigma DSP-piiristä. Se tarjoaa sekä linjatasoiset että kaiutintasoiset sisäänmenot sekä 10-alueisen taajuuskorjaimen jokaiseen kahdeksaan ulostulokanavaan. Lisäksi varustuksesta löytyy vaiheenvalinta, jakosuodin sekä aikaviivekorjaus. Sen Windows-pohjainen reaaliaikainen säätöohjelma on helppokäyttöinen. Lisävarusteena on saatavilla langallinen kaukosäädin sekä Bluetooth-adapteri langatonta audiostriimausta ja ohjausta varten. Tämän prosessorin avulla on helppoa parantaa olemassa olevaa äänentoistolaitteistoa.

Lisätietoa ja maahantuoja: AI Group, P. 0207-699 860, Linkki >>


EISA BEST PRODUCT 2020-2021
AUTOVAHVISTIN
Mosconi Gladen Atomo 2

Autohifissä on usein vallalla käsitys, että koolla on väliä. Mosconin Gladen Atomo 2 -vahvistin rikkoo tämän käsityksen. Kyseessä on äärimmäisen kompakti kaksikanavainen D-luokassa toimiva vahvistin, joka antaa silti peräti 100 watin tehon per kanava neljän ohmin kuormaan. Sen tukeva alumiinirunko on todella pieni, joka mahdollistaa vahvistimen piilottamisen lähes mihin tahansa. Pienestä koostaan huolimatta Mosconin Gladen Atomo 2 tarjoaa todella vaikuttavan tehon ja äänenlaadun. Vahvistimen ominaisuuksiin kuuluu mm. 80 Hz jakosuodin, automaattinen käynnistys, sekä kaiutin- ja linjatasoiset sisääntulot. Yhdistettynä Mosconin saman sarjan Atomo 1 subwoofer-vahvistimeen ja Atomo 4/6 DSP:hen, saadaan aikaan paljon, muta pienessä koossa.

Lisätietoa ja maahantuoja: SK Autosound, P. 010 29 22 800, Linkki >>


EISA BEST PRODUCT 2020-2021
AUTON DSP-VAHVISTIN
Eton Stealth 7.1 DSP

Etonin Stealth 7.1 DSP-laitteesta löydät kaiken mitä tarvitset muuttaaksesi tehdasasenteisen audiojärjestelmäsi korkealuokkaiseksi hifijärjestelmäksi. Laite on kompaktin ja huomaamattoman designin mestariteos. Sen varustukseen kuuluu kahdeksankanavainen DSP, joten siihen voi kytkeä täydellisen kaiutinjärjestelmän sekä subwooferin. Säätäminen onnistuu tietokoneella sekä langattomasti Etonin mobiiliappilla. Sisäänrakennettu WiFi mahdollistaa myös langattoman korkearesoluutioinen audiostriimauksen. Näiden ominaisuuksien ja laajojen kytkentämahdollisuuksien (mm. linja-/kaiutintasoinen, sekä optinen sisääntulo) lisäksi Stealth 7.1 DSP on myös tehokas vahvistin, korkean hyötysuhteen omaava D-luokan rakenne antaa erittäin matalan särön ja tehoa jopa 180 wattia per kanava stereotilassa.

Lisätietoa ja maahantuoja: Simex Oy, P. 09-41 500 200, Linkki >>


EISA BEST PRODUCT 2020-2021
AUTOKAIUTINSARJA
ESB 8.6K3U LE

Italialainen valmistaja ESB kehitti UMA-kaiuttimen (jossa on yhteiseen etulevyyn hyvin lähekkäin asennettu keskiääni- ja diskanttikaiutin) useita vuosikymmeniä sitten sekä koti-, että autohifikäyttöön eikä näytä mitään merkkiä siitä että se olisi luopumassa kaksoiselementtikonseptistaan. ESB:n 8000-lippulaivasarjaan kuuluva 8003 UMA on tämän konseptin viimeisin versio ja siinä käytetään 1,1-tuumaista (28 mm) Torcon-kuidusta valmistettua pehmytkalottidiskanttia ja kolmituumaista paperikartiokeskiääntä erittäin tarkasti koneistetussa yhteisessä etulevyssä. Elegantin designin lisäksi tämä kaiutin tarjoaa mahtavan äänenlaadun ja erinomaisen tehonkeston, sekä alhaisen särön. Kun tähän lisätään ESB:n yhtä tyylikkäiden 6,5-tuumaisten midbassojen voima, on lopputuloksena täydellinen kaiutinjärjestelmä, jossa on ylivoimainen äänenlaatu ja hinta-laatusuhde.

Lisätietoa ja maahantuoja: Ei edustusta Suomessa


EISA BEST PRODUCT 2020-2021
AUTOSUBWOOFER
Hifonics ZRX6D2

Jokainen haluaa syvän ja innostavan bassotoiston, mutta useimmilla ei ole takaluukussa tilaa tavanomaisille isoille subwoofer-koteloille. Nykyaikaisen subwoofer-elementin haaste on siis olla pieni, mutta kuitenkin voimakas – ja Hifonicsin RX6D2 on juuri sellainen. Siinä käytetään 6,5-tuumaista käsiteltyä paperikartiota ja poimutettua yläripustusta, joka mahdollistaa lineaarisen liikkeen ja sen kompaktin alumiinirungon sisällä on 2-tuumainen kaksoispuhekela yhdistettynä tuplamagneettiin. Se kykenee tuottamaan jopa +/- 14 mm liikeradan. Elementti tarvitsee vain 15-litraisen kotelon ja pesee siinä monta suurempaa subbaria. Tuottamalla maksimaalisen bassopotkun minimaalisesta tilasta, ZRX6D2 täyttää nykyajan vaatimukset täydellisesti.

Lisätietoa ja maahantuoja: Ei edustusta Suomessa


EISA BEST PRODUCT 2020-2021
AUTON KOJELAUTAKAMERA
KENWOOD DRV-A501W

DRV-A501W on älykäs ja monipuolinen kojelautakamera. Sen Wide Quad HD-kamera integroi HDR:n ja polarisointifiltterin, joka takaa ylivoimaisen kuvanlaadun riippumatta valaistusolosuhteista. Tallenteita voi katsoa välittömästi 3-tuumaisesta täysvärinäytöstä (jollainen on KENWOODILLA nyt ensimmäistä kertaa) ja tallenteet voi siirtää sisäänrakennetun WiFin kautta älylaitteeseen editointia ja nettiin latausta varten, lisättynä GPS-tiedolla. Smart Parking Mode käyttää sisäistä kiihtyvyyssensoria aloittaen tallennuksen automaattisesti kun auto pysäköidään, joten törmäykset tallentuvat kameraan. Toinen takakamera voidaan liittää mukaan, jolloin saadaan yhtäaikainen FullHD-tallenne molemmista suunnista. Pikairrotuksella varustettu asennuskiinnike tekee asentamisesta nopeaa ja helppoa. Tämän kojelautakameran avulla voit ajaa luottavaisin mielin.

Lisätietoa ja maahantuoja: Lisätietoa ja maahantuoja: One-Pro Oy, P. 09-231 500 50, Linkki >>


EISA BEST PRODUCT 2020-2021
AUTON HIGHEND-KOMPONENTTI
Audison bit One HD Virtuoso

Jos haluat siirtää äänentoistosi laadun ja hallinnan kokonaan uudelle laatutasolle, valitse Audisonin bit One HD Virtuoso. Tämä high-end-tasoinen ja hi-res audio-sertifioitu prosessori hyödyntää ylivoimaista teknologiaa, kuten Burr-Brownin SoundPlus-operaatiovahvistimia, Cirrus Logicin 192kHz/24-bit DA-muuntimia sekä Analog Devicesin SHARC DSP-piiriä, joka on Audisonin insinöörien ohjelmoima. Näiden avulla se tarjoaa ainutkertaisia kykyjä toiston kustomointiin ja hallintaan. Ulos tulee 9 kanavaa ja niiden jakosuotimissa ja taajuuskorjaimissa käytetään FIR-suodattimia, sekä tehokasta sisääntulosignaalin analysointia. Lopputuloksena on prosessori, joka tarjoaa premium-tason suorituskyvyn ja erittäin tarkat säätömahdollisuudet, joita avustaa vallankumouksellinen käyttöliittymä. Tämä laite on virtuoosi sekä nimeltään, että toiminnaltaan.

Lisätietoa ja maahantuoja: Simex Oy, P. 09-41 500 200, Linkki >>


EISA BEST PRODUCT 2020-2021
MATKAILUAUTON OHJELMALÄHDE
Zenec Z-E3766

Zenecin Z-E3766 yhdistelmälaite ja ohjemlalähde tarjoaa luonnollisesti ominaisuuksia, joita voi odottaakin ykkösluokan laitteelta, kuten Apple CarPlay ja Android Auto, kaksoisvirittimellä varustetun radion, HDMI- ja USB-liitännät mediatoistoon, sekä ison 9-tuumaisen kosketusnäytön. Mutta mikä tärkeintä, Z-E3766 on räätälöity asuntoautokäyttöön. Se sopii täydellisesti Fiat Ducaton tai sen sisarmallien kojelautaan ja siihen voi liittää jopa kolme kameraa. Lisävarusteena saatava 3D-navigointiohjelmisto sisältää esiohjelmoituja kulkuneuvoprofiileja ja laajan tietokannan pysähdys- ja yöpymispaikoista. Kaksisuuntainen Bluetooth mahdollistaa musiikin striimaamisen auton ulkopuolella oleviin kaiuttimiin. Niille, jotka elävät elämänsä tien päällä, ei ole parempaa pakettia.

Lisätietoa ja maahantuoja: Simex Oy, P. 09-41 500 200, Linkki >>


EISA AWARDS BEST PRODUCT 2020-2021

HI-FI EXPERT GROUP

EISA LOUDSPEAKER 2020-2021: SVS Prime Pinnacle
EISA WIRELESS LOUDSPEAKER 2020-2021: System Audio legend 5 silverback
EISA BEST VALUE BOOKSHELF LOUDSPEAKER 2020-2021Monitor Audio Bronze 100
EISA BEST VALUE FLOORSTANDING LOUDSPEAKER 2020-2021: Focal Chora 826
EISA AMPLIFIER 2020-2021: ARCAM SA30
EISA SMART AMPLIFIER 2020-2021: NAD Masters M33
EISA HIGH-END INTEGRATED AMPLIFIER 2020-2021: Musical Fidelity M8xi
EISA HIGH-END PRE/POWER AMPLIFIER 2020-2021: Michi P5/S5
EISA TURNTABLE 2020-2021: Thorens TD 1601
EISA BEST VALUE TURNTABLE 2020-2021: Pro-Ject T1
EISA DIGITAL SOURCE 2020-2021: Volumio Primo
EISA BEST VALUE DAC 2020-2021: iFi Audio ZEN DAC
EISA PHONO PREAMP 2020-2021: Primare R15
EISA AUDIO ACCESSORY 2020-2021: Pro-Ject VC-E

COMBINED WITH MOBILE EXPERT GROUP
EISA HEADPHONES 2020-2021: DALI IO-6
EISA MOBILE AUDIO PLAYER 2020-2021: FiiO M11 Pro
EISA PORTABLE DAC/HEADPHONE AMPLIFIER 2020-2021: AudioQuest DragonFly Cobalt


HOME THEATRE AUDIO EXPERT GROUP

EISA HOME THEATRE SPEAKER SYSTEM 2020-2021: Arendal Sound 1961 Series
EISA BEST BUY HOME THEATRE SPEAKER SYSTEM 2020-2021: Triangle Borea Series
EISA SMART SOUNDBAR 2020-2021: Harman Kardon Citation MultiBeam 700
EISA PREMIUM SOUNDBAR 2020-2021: Bang & Olufsen Beosound Stage
EISA HOME THEATRE RECEIVER 2020-2021: Denon AVC-X4700H
EISA HOME THEATRE SUBWOOFER 2020-2021: SVS SB-2000 Pro
EISA HOME THEATRE HIGH-END 2020-2021: Trinnov Altitude platform
EISA HOME THEATRE HEADPHONE 2020-2021: JVC EXOFIELD XP-EXT1
EISA HOME THEATRE AMPLIFIER 2020-2021: Emotiva XPA Gen3
EISA SOUNDBAR 2020-2021: LG SN8YG
EISA BEST BUY SOUNDBAR 2020-2021: TCL TS9030 RAY·DANZ

COMBINED WITH HOME THEATRE VIDEO&DISPLAY EXPERT GROUP
EISA HOME THEATRE MEDIA PLAYER 2020-2021
Zappiti Pro 4K HDR


HOME THEATRE VIDEO&DISPLAY EXPERT GROUP

EISA 8K TV 2020-2021: LG 75NANO99
EISA BEST PREMIUM OLED TV 2020-2021: LG OLED65GX
EISA LARGE SCREEN TV 2020-2021: Samsung QE75Q950TS
EISA BEST BUY TV 2020-2021: TCL 65C815
EISA HOME THEATRE TV 2020-2021: Philips 65OLED935
EISA BEST BUY OLED TV 2020-2021: Philips 55OLED805
EISA PROJECTOR 2020-2021: Optoma CinemaX UHZ65UST

COMBINED WITH HOME THEATRE AUDIO EXPERT GROUP
EISA HOME THEATRE MEDIA PLAYER 2020-2021: Zappiti Pro 4K HDR


PHOTOGRAPHY EXPERT GROUP

EISA CAMERA OF THE YEAR 2020-2021: Fujifilm X-T4
EISA BEST BUY CAMERA 2020-2021: Nikon Z 50
EISA APS-C CAMERA 2020-2021: Canon EOS 90D
EISA FULL-FRAME CAMERA 2020-2021: Nikon D780
EISA ADVANCED FULL-FRAME CAMERA 2020-2021: Sony Alpha 7R IV
EISA PROFESSIONAL CAMERA 2020-2021: Canon EOS-1D X Mark III
EISA PHOTO/VIDEO CAMERA 2020-2021: Panasonic Lumix DC-S1H
EISA COMPACT CAMERA 2020-2021: Fujifilm X100 V
EISA VLOGGING CAMERA 2020-2021: Sony Vlog Camera ZV-1
EISA CAMERA INNOVATION 2020-2021: Canon EOS R5
EISA LENS OF THE YEAR 2020-2021: Canon RF 70-200mm F2.8L IS USM
EISA WIDEANGLE ZOOM LENS 2020-2021: Sigma 14-24mm F2.8 DG DN Art
EISA STANDARD ZOOM LENS 2020-2021: Canon RF 24-70mm F2.8L IS USM
EISA TELEPHOTO ZOOM LENS 2020-2021:Tamron 70-180mm F2.8 Di III VXD
EISA TRAVEL ZOOM LENS 2020-2021: Tamron 28-200mm F/2.8-5.6 Di III RXD
EISA SUPER TELEPHOTO ZOOM LENS 2020-2021: Sony FE 200-600mm F5.6-6.3 G OSS
EISA PROFESSIONAL TELEPHOTO ZOOM LENS 2020-2021: Nikon AF-S NIKKOR 120-300mm F2.8E FL ED SR VR
EISA WIDEANGLE LENS 2020-2021: Sony FE 20mm F1.8 G
EISA PORTRAIT LENS 2020-2021: Nikon NIKKOR Z 85mm F1.8 S
EISA LENS INNOVATION 2020-2021: Canon RF 600mm & 800mm F11 IS STM
EISA CAMERA DRONE 2020-2021: DJI Mavic AIR 2
EISA PHOTO SOFTWARE 2020-2021: Nik Collection 3 By DxO
EISA MONITOR 2020-2021: EIZO ColorEdge CS2740


MOBILE DEVICES EXPERT GROUP

EISA BEST SMARTPHONE 2020-2021: OnePlus 8 Pro
EISA ADVANCED SMARTPHONE 2020-2021: OPPO Find X2 Pro
EISA FOLDABLE SMARTPHONE 2020-2021: Samsung Galaxy Z Flip
EISA MULTIMEDIA SMARTPHONE 2020-2021: Sony Xperia 1 II
EISA SMARTPHONE CAMERA 2020-2021: Huawei P40 Pro
EISA IN-EAR HEADPHONES 2020-2021: Sennheiser Momentum True Wireless 2
EISA ON-EAR HEADPHONES 2020-2021: Bowers & Wilkins PX5
EISA MOBILE SPEAKER 2020-2021: LG XBOOM Go PL7
EISA BEST SMARTWATCH 2020-2021: Huawei Watch GT 2

COMBINED WITH HI-FI EXPERT GROUP
EISA HEADPHONES 2020-2021: DALI IO-6
EISA MOBILE AUDIO PLAYER 2020-2021: FiiO M11 Pro
EISA PORTABLE DAC/HEADPHONE AMPLIFIER 2020-2021: AudioQuest DragonFly Cobalt


IN-CAR ELECTRONICS EXPERT GROUP

EISA IN-CAR HEAD UNIT 2020-2021: KENWOOD DMX9720XDS
EISA IN-CAR SOUND PROCESSOR 2020-2021: Helix DSP ULTRA
EISA IN-CAR BEST VALUE DSP 2020-2021: Ground Zero GZDSP 4-8XII
EISA IN-CAR AMPLIFIER 2020-2021: MOSCONI GLADEN ATOMO 2
EISA IN-CAR DSP AMPLIFIER 2020-2021: Eton Stealth 7.1 DSP
EISA IN-CAR SPEAKER SYSTEM 2020-2021: ESB 8.6K3U LE
EISA IN-CAR SUBWOOFER 2020-2021: Hifonics ZRX6D2
EISA IN-CAR HIGH END COMPONENT 2020-2021: Audison bit One HD Virtuoso
EISA IN-CAR DASHCAM 2020-2021: KENWOOD DRV-A501W
EISA CAMPER VAN HEAD UNIT 2020-2021: Zenec Z-E3766


Lisätietoja ja esittely kaikista tuotteista EISAn kotisivuilta: www.eisa.eu