Veneessä on mukava kuunnella musiikkia. Olosuhteet pitää kuitenkin huomioida ja siksi tavallisen autosoittimen käyttö ei ole järkevää. Sitä ei ole suunniteltu veneympäristöön, vaikka jossain määrin autokin on yhtälailla kostea ja lämpötilaltaan vaihteleva. Venekäyttöön suunnitelluissa laitteissa on kuitenkin monta kertaluokkaa parempi suojaus etenkin merelle suolaisiin olosuhteisiin.

Italiassa on merta ympäri maan ja siksi italilaisella autolaitemerkki Hertzilläkin on venekäyttöön suunniteltuja tuotteita aina ohjelmalähteistä kaiuttimiin. Hertzin Pure Marine Certified Product -tuotteet täyttävät IP65 suojaluokituksen, ASTM-D4329 standardin mukaisen UV-suojauksen ja ASTM-B117 standardin edellyttämän suojauksen suolasumulta.

Esimerkiksi Hertz HMR 10 -radio/bluetooth-vastaanotin. Tässä kompaktin kokoisessa ja veneen mittaritauluun sopivassa laitteessa on valmistajan mukaan True Marine moniformaatti-radiovastaanotin (FM/AM/WB) pikavalinnoilla, 4×50 wattinen vahvistin kahdelle kaiutinparille niiden tasonsäädöillä (fader) ja bluetooth vastaanotin ja ohjaus musiikin toistamiseen puhelimelta. Musiikkia voi toistaa myös AUX-liitännän kautta tai USB-muistitikulta. Laitteessa on monipuoliset sävynsäädöt ja myös RCA-linjalähdöt lisävahvistimen liitäntään varten. Käyttöpainikkeet ovat suuret ja etupaneeli täysin vesisuojattu. Näytön kokonaishalkaisija on 113 mm, asennusaukon halkaisija 89,5 mm ja asennussyvyys 72 mm. Laitteen suositushinta on 199 €.

50 euron lisäsijoituksella mallistosta löytyy Hertz HMR20 -radio/bluetooth-vastaanotin, jossa HRM10:iin verrattuna 3-tuuman TFT IPS .värinäyttö ja monivärinen säädettävä näppäinten valaistus, ekvalisaattorin 4-esiasetusta ja kaksien pääkanavien RCA-linjalähtöjen lisäksi myös subwoofer-linjalähtö. Kahdet linjalähdöt mahdollistavat kahden erillisen kuunteluvyöhykkeen luomisen. Soittimessa on lisäksi volttimittari akun jännitteen seuraamiseen. Laitteen etupaneelin leveys on 146 mm, korkeus 105 mm, asennusaukon korkeus on 50 mm ja laitteen kokonaissyvyys ja asennussyvyys 98 mm. Suositushinta 249 €. Kumpaankin soittimeen on saatava lisävarusteena Hertz HMC U1 kaukosäädin (svh. 99 €).

Veneessä ääntä tarvitaan auto-olosuhteita selvästi enemmän, siis ainakin avoveneessä ja etenkin ajon aikana. Ihan pikkuisia kaiuttimia veneeseen ei kannata hankkia.

Hertzin mallistossa on niin koteloituja kuin uppoasennettavia vaihtoehtoja. Esimerkiksi HTX8M-FL-W on koteloitu 2-tie kaiutin peräti 8-tuuman bassolla. Ylätaajuksista huolehtii neodyymi magneetilla varustettu diskanttikalotti. Toistoalueeksi ilmoitetaan 45 Hz – 25 kHz ja jatkuvaksi tehonkestoksi 100 W.
Kotelo ja suojaritilä ovat valmistettu kestävästä ja UV-suojatusta ASA polymeeristä. Myös elementtien kartiot on käsitelty UV-suojauksella. Kaiuttimessa on myös upea RGB LED värivalaistus. Kaiuttimet saatavana mustana tai valkoisena. Kaiuttimien suositushinta on 299 €.
Upotettavista kaiuttimista voidaan mainita kohtuuhintaiset (99 €/pr) 165 mm Hertz HEX 6.5M-W 2-tie kaiuttimet. Niiden asennussyvyys on vain 60 mm. Kaiuttimissa on valmistajan mukaan suuri herkkyys, joten ääntä saadaan tarvittaessa paljon jo soittimen omalla vahvistimella ja diskanttielementtin laaja suuntakuvio tarjoaa laajan kuuntelualueen. Jakosuotimessa on diskantille automaattinen suojapiiri ja liittimissä on hapettumista ehkäisevä nikkelipinnoite.
Mallistossa koot 165-200 mm, sekä LED-valaistut mallit. Mallisto 99-219 euroa parilta. Ja tottakai myös subbarit (10-tuumaa led-valoilla tai ilman, alkaen 199 €).

Lisätietoja: Autostudio