AutoSound-lehden uusin numero 4/2020 on ilmestynyt tilaajille!

…Ja jos et vielä ole tilaaja, niin tee se TÄSTÄ ja pysyt kärryillä mistä puhutaan.

ESITTELYSSÄ:

Kari Korvan Subaru Legacy ’10
EMMAKari Korva halusi Subarunsa äänentoistolaitteistoon sellaisia huipputason komponentteja, joita ei aivan jokaisella kaverilla ja kylänmiehellä välttämättä olisi. Näillä kriteereillä ja äänentoistokonkari Vesa Koskisen avustuksella autoon loihdittiin hifisetti, joka ei jätä viileämpinäkään päivinä kylmäksi!.

Jamppa ja Jenni Sampon Toyota Avensis ’14
Viime numerossa otimme ensimmäiset silmäykset nokialaispariskunta Jamppa ja Jenni Sampon komeaan autokalustoon. Esiteltävää kulkupeliä tallentui toukokuisella Nokian visiitilläni kameran muistikortille sen verran runsaasti, että jatko-osa Sampolandian autotallin aarteista luikahtaa eetteriin tässä ja nyt!.

Jamppa ja Jenni Sampon Lexus LS400 ’98
Sampolandian uusin tulokas on 98-vuosimallin Lexus LS400. Tämän auton kohdalla hifistely on vielä aikalailla kesken, lähinnä tavaratilaan on lastattu vastaavanlainen – siis litralleen identtinen – bassosetti kuin Avensiksessa, mutta muuten laitteisto on se, joka autossa oli edellisen omistajan jäljiltä ostohetkellä.

2020-2021 EISA VOITTAJAT
EISA (Expert Imaging and Sound Association) asiantuntijajäsenet ovat jälleen valinneet testeissä ja tutkimuksissa parhaaksi katsomansa – EISA Awards -kunniamainintaan oikeuttavat viihde-elektroniikka tuotteet. Tuoteryhminä hifilaitteet, televisiot, kotiteatterilaitteet, mobiilituotteet ja kamerat. Nyt esittelyssä kaikki InCarEntertainment-luokan tuotteet.


KOKEILUSSA JA TESTISSÄ:

Hybrid Audio Unity U61-2V2 erillissarja ja Unity Pro diskantit
Saimme Hybrid Audion maahantuojalta kokeiltavaksi merkin edullisempaan päähän sijoittuvan 6,5” Unity 2-tiesarjan, sekä uunituoreet saman mallisarjan Pro-diskantit. Kuuntelin setin alkuperäisten diskanttien sekä uutuuksien kanssa, ja eroa oli. Jopa huomattavan paljon!

Gladen Atomo 4|6 DSP ja Atomo 2 -vahvistin
Gladen Mosconi on tunnettu valmistaja autohifipiireissä ja kilpailukentillä. Tinkimättömästä laadustaan ja monipuolisista laitteistaan tuttu Italiassa pääkonttoriaan pitävä valmistaja on tuonut markkinoille myös poikkeuksellisen pienikokoisia laitteita. Otimme esittelyyn muutamia uusia tuotteita Gladen Atomo 4|6 signaaliprosessorin sekä saman Atomo -sarjan vahvistimen.

VERTAILUSSA: Koteloidut 10- ja 12-tuumaiset subbarit kahdessa eri hintaluokassa


TIETOA JA TAITOA:

EMMA Finlandin kisakauden startti 2020
EMMA Finlandin autohifi kilpailukausi pääsi alkamaan kesäkuun lopulla koronaepidemiasta huolimatta. Tapahtumat pidetään turvallisen pieninä, mutta tästä huolimatta mukana on ollut pääpiirteissään hyvinkin asiallista kalustoa. Myös kenties ”poikkeusoloista” johtuen kilpailujen suosio ja kiinnostavuus ovat selkeästi olleet sangen korkealla tasolla. Tässä yhteenvetoa kauden neljästä ensimmäisestä osakilpailusta.

AutoSound projekti:  Volvo V70 ’13 – OSA 3
Nyt on hyvää aikaa sukeltaa syvemmin laitteistoon ja tapoihin valita projektiin sopivat vermeet. Mitä tahansa mielenkiintoista komponenttia ei kannata sokeasti heittää sekaisin vaan jokai-
sen laitevalinnan takana pitäisi olla jonkinlainen juoni lopputulosta ajatellen. Siltikään soundi ei välttämättä kohtaa odotuksia, jos laitteisto ei pelaakaan yhteen toivotulla tavalla hyvästä ideasta huolimatta. Tässä yksi tapa koota laitteisto
.

Sensuroimaton Viljamaa – Osa 10.
Suomen hallitus puhuu koronan yhteydessä mielellään uudesta normaalista. Mitä voi tarkoittaa uusi normaali? Selvästikin jokin on muuttunut ja jokin on pakottanut muuttamaan vanhoja vakiintuneita käytäntöjä.

Jonnet ei muista Osa 10.
Tässä artikkelisarjassa olemme esitelleet entisajan innovatiivisia asennusratkaisuja, sekä autohifin kehityssuuntaa pysyvästi muuttaneita laitekeksintöjä. Oman kunniamainintansa ansaitsee kuitenkin ehdottomasti Phoenix Goldin valmistama mestariteos, jonka on mainittu olevan maailman harvinaisin autovahvistin ja kunnianosoitus Phoenix Goldin osaamiselle.


Ja muut vakiopalstat:

Pääkirjoitus
Tuoteuutiset
EMMA Finland tiedottaa!
Kuukauden kuunnelluimmat
Tulossa seuraavassa numerossa