Pääasiassa autojen ja veneiden navigointilaitteistaan tunnettu ja sittemmin myös älykello-businekseen mukaan lähtenyt Garmin on laajentanut venepuolen tuoterepertuaariaan ja esitellyt kaksi veneisiin tarkoitettua Fusion-stereo- ja kaiutinsettiä. Ensimmäiseen kuuluu Fusion MS-RA60 -venestereo ja EL Series -kaiuttimet, jälkimmäiseen taas Fusion MS-RA210 -venestereo ja XS Series -kaiuttimet.

Molempien stereoiden ominaisuuksiin kuuluu Multi-Zone, jonka ansiosta veneen äänentoistoon voi määrittää kaksi aluetta. Niin veneen eri osissa voi käyttää eri asetuksia. IPX6- ja IPX7-luokitellusti vedenkestävään etupaneeliin. Jos käytössä on ennestään Garmin MS-RA55, uusi malli sopii samaan asennuspaikkaan. D-luokan vahvistin kuluttaa vähemmän virtaa kuin perinteisempi AB-luokan vahvistin. Älylaitteisiin tarkoitetulla Fusion-Link-sovelluksella tai Garminin omissa älykelloissa toimivalla Fusion-Link Lite -sovelluksella voi hallita toistoa.

MS-RA60:n ominaisuuksiin kuuluu AM/FM/DAB+-radiot, AUX-sisääntulo ja Bluetooth. Ohjelmiston voi päivittää langattomasti Bluetoothin kautta sovelluksen avulla. Laitteessa on 2,3 tuuman kaksivärinen LCD-näyttö.


MS-RA210-stereoon kuuluu lisäksi tuki USB:lle, iPhonelle, iPodille ja MTP-siirtoprotokollalle. DAB+-radio puolestaan vaatii MS-DAB100A:n, mutta digitaaliradiolle nyt ei muutenkaan tule Suomessa tarvetta. Laitteessa on 2,7 tuuman värinäyttö sekä digitaalinen signaaliprosessori säätämässä ääntä toistettavan musiikin mukaan parhaan kokemuksen saavuttamiseksi. DSP-profiileja voi luoda sovelluksessa.

EL Series- ja XS Series -venekaiuttimien kartiot on valmistettu polypropyleenistä. EL-sarjalaisten rakenne on matala ja avoin, jolloin asennusvaihtoehtoja on enemmän. XS-kaiuttimet ovat alumiinista valmistettuja kalottikaiuttimia ja suunniteltu kestämään esimerkiksi suolasumua, pölyä ja ultraviolettisäteilyä. Ne on valmistettu Fusion True-Marine -standardin mukaisesti. Takuuta myönnetään kolme vuotta.

Mukana seteissä tulee kaiuttimen johto, antenni ja pölysuojus. Kaiutinritilän voi valita klassisen ja sporttisen välillä. MS-RA60-venestereo- ja EL Series-kaiutinsetti sekä MS-RA210-venestereo- ja XS Series-kaiutinsetti tulevat saataville tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 360–599 euron hintaan.

www.garmin.com/fi-FI/