Alpine R-S69.2 on soittimistaan parhaiten tunnetun japanilaismerkin uusi huippulaadukas 6×9” kokoinen koaksiaalikaiutin. Yksi tärkeimmistä uudistuksista tässä toisen sukupolven R-sarjassa valmistajan mukaan on CFRP (Carbon Fiber Reinforced Polymer) -kartio, joka on hiilikuituvahvistettua polymeeriä. Kartiomateriaali on erittäin kevyt, mutta todella jäykkä. Perinteinen kartiomateriaali on reunoiltaan löysempi kuin keskeltä, mutta CFRP mahdollistaa valmistusvaiheessa kartiomateriaalin jäykistämisen erityisesti reuna-alueilta ja lopputuloksena on Alpinen mukaan jäykkä ja joustamaton materiaali koko kartioalueella. Tällä saadaan toistoon tarkkuutta, eikä tarkkuus häviä, kun äänenvoimakkuutta nostetaan reippaammin.

Toisen sukupolven R-Series malliston puhekelat ovat kasvaneet 30 millimetristä 35 millimetriin. Samalla myös neodymium-magneetin koko on suurentunut ja näillä on saatu kaiuttimen moottorista voimakkaampi, jolla taas puolestaan saadaan bassopuolelle kontrollia ja enemmän voimaa. Kaiuttimen ulkoiset mitat ovat kuitenkin kasvaneet erittäin maltillisesti, joten helppo asennettavuus on yhä R-Series -malliston yksi kulmakivistä.

R-sarjan diskanteissa käytetään midbasson tavoin CFRP -kartiota, joka mahdollistaa toiston ulottumisen 40 kHz:iin asti ja elementti täyttää Hi-Res Audion vaatimukset. Uusi R-Series diskantti on valmistajan mukaan soundiltaan todella rasittamaton ja soundi on tasapainoinen
sekä yhtä pehmeä kuin kalliimmissa kangaskalottidiskanteissa.

Suositushintaa kaiutinparilla on 179 euroa
Lisätietoja: Audio Hellman Oy
02-2437454


Koonnut: Janne Soilakari