Mitä isompi basso, sitä enemmän ääntä? Tämä ei vain pidä välttämättä paikkaansa. Eikä määrä saisi koskaan korvata laatua.

Jenkkimerkki JL Audio on tunnettu nimenomaan laadukkaista ja tarvittaessa myös kovaa soivista kompaktin kokoista subwoofereista. Esimerkkinä vaikka 8-tuumaisen elementin sisältävä JL Audio CP108LG-W3v3. Neliskanttisen joskin matalan kotelon koko on kompakti: 473 x 279 x 130 mm. Kotelo on refleksiviritteinen ja toteutettu pitkällä kotelon seinämiä kiertävällä pitkällä tunnelilla. Kotelo on tukeva ja tuettu erikseen sisältä väliseinillä. Kotelo on päällystetty huomiota herättämättömästi mustalla huopakankaalla. Refleksitunnelin ulos aukeava pää on pyöristetty, mikä vähentää ilmavirtauksen aiheuttamaa turbulenssia. Jatkuvaksi tehokestoksi ilmoitetaan 250 wattia ja impedanssi 4 ohmia. Suositushinta on 349 euroa.

Osallistu keskusteluun meidän Facebookissa. Voit antaa meille myös ideoita juttujen tekoon facebookryhmässämme.

Yksi laadukas 8-tuumainen kykenee tuottamaan tehokkaan vahvistimen kera useimpiin tarpeisiin yllättävän voimakkaan bassotoiston. Ja tottakai kaksi vieläkin voimakkaamman. Ratkaisu on 

JL Audio CP208LG-W3v3, joka on itse asiassa kaksi edellä mainittua CP108LG-W3v3:ta yhdessä kotelossa. Kotelo sisältää siis kaksi 8-tuuman bassoa rakenteellisesti kahdessa erillisessä refleksitunneliviritteisessä kotelossa. Jostain syystä elementit on kytketty yhteen liitäntään rinnan tuottaen kahden ohmin kuorman. Kahdet eri liitännät olisivat tarjonneet monipuolisemmat kuorma- ja kytkentä- ja kuormavaihtoehdot. Tuplabassoversion kotelon korkeus ja syvyys (130 ja 279 mm) ovat samat kuin  yhden basson versiossa, mutta kotelon leveys 907 mm. Suositushinta 619 euroa.

Lisätietoja/maahantuonti: Simex Oy (simex.fi)