Gladen Mosconin kuusikanavainen Pico6|8DSP-vahvistin on suunniteltu toimimaan autovalmistajien omien alkuperäisjärjestelmien kanssa. Se on kooltaan (150 x 133 x 46 mm) ja virrantarpeeltaan pieni, minkä ansiosta vahvistimen luvataan soveltuvan myös sähköautoihin.

Tehoa vahvistimesta irtoaa 4 x 50 wattia sekä kahdesta tehokkaammasta kanavasta 2 x 90 wattia neljän ohmin kuormalla. Kaksi jälkimmäistä kanavaa voi myös sillata, jolloin sillä voi ajaa esimerkiksi subbaria 1 x 240 watin teholla kahden ohmin kuormalla.

Sisääntuloina on neljä high level -tasoista sekä kaksi high/low-tasoista liitäntää, digitaalinen toslink ja langattomista bluetooth. Vahvistin osaa vaihtaa sisääntulon automaattisesti signaalin havaitessaan. Kaiutinliitäntöjen lisäksi tarjolla on kaksi rca-lähtöä prosessoituna.

Säätömahdollisuudet ovat digitaalisen signaaliprosessorin ansiosta erittäin monipuoliset.  Signaaliprosessori toimii 64-bittisenä, ja sen näytteenottotaajuus on 96 kilohertsiä. Prosessointi on mahdollista tehdä kahdeksaan kanavaan, ja tarjolla on 30-alueinen parametrinen taajuuskorjain säädettävillä q- eli kaistanleveysarvoilla. Sisääntulojen taajuuskorjaimessa on lisäksi tarjolla yhdeksän kaistaa kutakin kanavaparia kohti.

Yli-  ja alipäästösuotimessa riittää säätövaraa 10 hertsistä 20 kilohertsiin, ja jakojyrkkyys on valittavissa 6–20 desibelin välillä. Myös kaistanpäästösuodin löytyy. Lisäksi säätövarannoista löytyy 0–15 millisekunnin viivesäätö 0,01 sekunnin askelin sekä kanavakohtainen vaiheenkääntö.

Säätöpotikoita ei ole itse vahvistimessa, vaan muokkaukset tehdään bluetoothin ja erillisen moduulin välityksellä. Dsp-ohjelmisto on harvinaisen monipuolinen. Se mahdollistaa esimerkiksi taajuusvastemittaukset ulkoisen mikrofonin avulla, binauraalisen mittauksen sekä mittaustulosten summauksen tavoiteltujen psykoakustisten ominaisuuksien mukaisesti ja paljon muuta.

Asetuksille on tarjolla neljä muistipaikkaa, joita voi vaihtaa dippikytkimistä, kytkimistä tai mobiilisovelluksella. Lisävarusteena on saatavilla tasonsäädin, jolla äänenvoimakkuutta, subbarin tasoa tai sisääntulovoimakkuutta saa säädettyä kuskin penkiltä. Vahvistin on RC-Can-yhteensopiva. Hinta on 629 euroa.

Lisätietoja: SK-Autosound

Tässä myös esittelyvideo:

https://youtu.be/3k9gGaPk4cc