MTX RTP8x3 -aktiivisubbari on kätevä ja nopea tapa saada autoon miehekäs ja silti nopea ja napakka bassotoisto. Tämä 82 cm leveä bassopaketti mahtuu autoon kuin autoon ja silti tilaa jää muuhunkin, sillä syvyyttä ja korkeutta kotelolla ei ole kuitenkaan kuin reilu 30 cm.

Kotelo sisältää kolme 8-tuuman elementtiä refleksikotelossa. Pienet elementit ovat pääsääntöisesti toistoltaan nopeita ja soundi napakka. Kolme elementtiä vastaa kuitenkin kartiopinta-alaltaan jo 15-tuuman subbaria ja refleksikotelo tuottaa alas ulottuvan toiston suurella herkkyydellä. Äänenpaineesta ei siis tarvitse tinkiä.

Kyse on siis aktiivisubbarista eli kotelo sisältää myös vahvistimen, joka on tässä tapauksessa pienellä virrankulutuksella oleva D-luokan pääte. Sille ilmoitetaan 360 wattia jatkuvaa ja 1080 wattia hetkellistä tehoa. Siinä on jyrkkä (-18 dB/80 Hz) alipäästösuodatin ja elementtejä suojaava 30 Hz subsonic-suodatin. Lisävarusteena on saatavana myös tason kaukosäätöpotentiometri. Toisaalta monissa soittimissa on nykyään itsessään säädettävä subbarilähtö.

MTX RTP8x3 on saanut suitsutusta mm. Saksalaisen Car&Hifi -lehden testissä: ”Real good bass at a competitive price”. Tuo “competitive price” on 399 €.

Lisätietoja:: JJ Hifi Oy