Ennen vanhaan, siis niinä hyvinä aikoina ei ollut mitään ihmeellisiä despejä sun muita hilavitkuttima ja laitteissa oli kunnin nupit ja napit. Oli kunnon soitin ja sen perässä eq eli taajuuskorjain, ja siinä jatkeena kunnon virtasyöpöt vahvistimet.
Nyt nämä upeat korjaimet ovat hävinneet historiaan.

Mutta kuinka ollakaan, eivät kokonaan olekaan.

Massive Audion laajasta mallistosta löytyy edelleen upea 7-alueinen taajuuskorjain Massive Audio EQ7X (109 €). Tässä 1/2-DINin laitteessa  on siis 7-alueen korjaimen lisäksi myös subbarin jakosuodatin ja lähtö tasonsäädöllä, pääsisääntulon lisäksi erillinen kytkettävä AUX-tulo tasonsäädöllä, kahdet linjalähdöt (eteen ja taakse) subilähdön lisäksi, master-volasäätö. Taajuuskorjaimessa säädöt 50Hz, 125Hz, 320Hz, 750Hz, 2.2KHz, 6KHz ja 16KHz taajuuksille. Subbarille jakotaajuudet 60/80 Hz. Muutenkin laitteen suoritusarvot ovat kohdallaan.

Niin mihin tällaista tarvitaan?
No ei välttämättä mihinkään, mutta ihan makeen ”old school” systeemin sillä saisi aikaan kun equun liittää puhelimen suoraan piuhalla tai miksei jopa langattomasti erillisen bluetooth-sovittimen (vastaanotin) avulla. Perään vielä viisikanavainen pääte + kaikattimet ja subbari. Vola säätyy kätevästi ihan oikeasta mekaanisesta nupista, samoin egun säädöt, eikä mistään v..tun valikoista nappeja tai näyttöä hiplaamalla.

Laitteessa muuten myös makee sininen valaistus numikoissa.

Jos budjetti on tiukka ja neljällä kaistaa riittää, niin saatavilla on myös Massive Audio EQ4 (89 €). Muuten about samoilla spekseleillä, paitsi AUX-tulo edessä ja jotain muutakin eroa on.

Tuotteet löytyvät edellä olevista linkeistä ja muuta Massive Audion tavaraa myös osoitteesta boombeat.eu