D-luokan vahvistimet yleistyvät vauhdilla autohifissä. Ensin subbarivahvistimina, mutta yhä enenevässä määrin myös kokoäänialueella. Ennen kunnon hifistien hyljeksimä D-luokka on muuttunut “salonkikelpoiseksi” ja myös vielä “tiukkapipoisimmien” kotihifistien keskuudessa. No aihesta voidaan vääntää depattia, mutta monet lienevät kuitenkin edelleen sitä mieltä että perinteinen AB-luokan vahvistin soi sittenkin paremmin kokoäänialueen vahvistimena kuin mikään D-luokan saippuarasia.

Toisaalta autohifissä digitaalinen signaalin käsittely on arkipäivää ja suorastaan välttämättömyys. Tämä yhdistelmä on helppoa kun puhutaan soittimen despistä tai erillisestä prosessorista. Perään vaan “kinnolliset” AB-luokan päätteet. All-In-one-systeemeissä vaihtoehdot ovat rajallisemmat. Yleensä DSP-vahvistimissa vahvistimet on toteutettu D-luokan tekniikalla (jossa ei kuitenkaan ole mitään “digitaalista” ellei sellaiseksi lasketa digitaalista signaalia muistuttavaa transistorien ohjauksen käsittelyä).

Osallistu keskusteluun meidän Facebookissa. Voit antaa meille myös ideoita juttujen tekoon facebookryhmässämme.

Mosconi One 130.4DSP on tässä kuitenkin mukava poikkeus. Kyseessä on sangen tehokas 4-kanavainen AB-luokan vahvistin DSP-prosessorilla. Vahvistimen jatkuvaksi tehoksi ilmoitetaan 4 x 130 wattia 4 ohmin kuormaan tai 4 x 175 wattia kahteen ohmiin. Kanavat sillassa tehoksi ilmoitetaan 2 x 350 wattia (4 ohmia).

DPS käsittää kanaville 1-2 30-kaistaisen ja kanaville 3-4 25-kaistaisen parametrisen taajuuskorjaimen. Kanavakohtaiset kokokaistan ali- ja ylipäästösuodattimet bandpass.mahdollisuudella sekä aikaviiveen säädöt. Ja kaikille kanaville vaiheenkäännön 0/180-astetta. DSP-säädöt tehdään tietokoneella (mahdollista myös langattomasti) ja saatavana (beta-vaiheen) Android-sovellus.

Muista ominaisuuksista voidaan mainita automaattinen heräte/käynnistys sekä optiona DSP:n kauko-ohjain. Vahvistimen mitat ovat tehoon nähden kohtuulliset 310 x 50 x 200 mm (l x k x s) ja suositushinta on 629 euroa. Laatu siis maksaa. Mosconi One 130.4DSP on saatavana myös ammattikalustoon sopivana 24V versiona.

Maahantuonti ja lisätietoja: SK-Autosound Oy (sk-autosound.fi)